Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Преминула Ана Радмиловић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 02. 2017.

Извор: УНС/Блиц

Преминула Ана Радмиловић

Књижевница Ана Радмиловић, ћерка легендарног глумца Зорана Радмиловића преминула је у 43. години.

Она је била ћерка Зорана Радмиловића и Дине Рутић, а дипломирала је глуму у класи професора Радослава Миленковића.

Ана Радмиловић (1974) провела је године младости углавном на Врачару и у Цавтату, завршила Дванаесту београдску гимназију, студирала глуму у Новом Саду, дипломирала на улогама слуге Степана (Женидба и удадба) и Ане од Клева (Хенри и његових осам жена), али се није посветила глуми него новинарству и писању. Већ низ година запажени је извештач о догађајима са Косова.

Писала је за Нови стандард и имала блог на Б92. Радила је и за Правду, Курир, Нову политичку мисао и Печат.

Објавила је књиге Залажем се за лаж (2009, приређивач текстова свог оца Зорана Радмиловића), узбудљиву, смешну и тужну, писану из доњег ракуса – из угла детета - прозу Кад је свет имао бркове (2011) и псеудодокументаристички роман Тезге, пумпе, у брдима манастири (2012). Писала за многе листове и иза себе има преко две хиљаде текстова, извештаја, интервјуа и колумни.

Ана Радмиловић, која је најлепше успомене на оца сачувала у књизи „Кад је свет имао бркове“.

- Слава га је оптерећивала и није му пријало кад га препознају на улици, волео је мир и трагао за њим, а од њега ми је у васпитању остала и блага гадљивост према моћним људима и онима који се моћнима додворавају. Гајио је неку исправност и у складу са њом живео - говорила је Ана Радмиловић. Како је Ана причала о оцу можете прочитати ОВДЕ

Коментари (2)

Остави коментар
пет

10.02.

2017.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 22:27

Србија не може без вукова, оља, шарлија...

Након драме, демонстрација, плакања за О. Бећковић, затим ширења карикатура Шарлија (УНС је Шарли, Политика је Шарли), сада је овај несрећник ваша Оља, ваш Шарли, односно Вук је ваш Вук. Ви сте непоправљиви, јер вам је битан новац. Колико је Јремић платио за ову рекламу, дужни сте да јавно саопштите. Да нисам напустио УНС због тајанствене награде звана Тијанић (да вас подсјетим, да је госпођа Смајловић на годишњој конференцији УНС_а када је додијељена прва награда за храброст реклка да награду додјељује УНС, а да је дародавц 2000 Евра условио да буде анониман, што спада у лудило,) сада бих га напустио. Ви вријеђате обичну људску памет. Ви сматрате да је свима нама сврака попила мозак. Сада бих стварно желио да вам Јеремић дође за предсједниака јер ће у Србији закукати многе мајке, а и ви нећете бити поштеђени.

Одговори
сре

08.02.

2017.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 17:59

Какав безобразлук

Ана, почивај у миру, а звона у твом Београду нека звоне вјечност.

Добро господо или господине уредниче Билтена УНС-а, а посебно госпођо Смајловић, ко вам је дао за право да након вијести о смртти Ане Радмиловић објављујете, рекламирате Вука Јеремића. Знам да сте то наплатили, јер тај нискочелни мали има пара за бацање. Овакав безобразлук нисмо одавно доживјели. Онај ко је ово урадио мора бити кажњен. Позивам чланове УНС-а да се изјасне. Да ли УНС треба да се бави прљавом политиком, посебно да рекламира било ког кандидата за Предсједника Србије.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси