Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Одржана комеморација Звонимиру Пантићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 02. 2017.

Аутор: Слађана Димитријевић Извор: УНС

Одржана комеморација Звонимиру Пантићу

Породица, пријатељи и сарадници опростили су се данас на комеморацији у Прес центру УНС-а од Звонимира Звонка Пантића, дугогодишњег директора Радија Студио Б.

Миодраг Рогановић, дугогодишњи сарадник и пријатељ Пантића рекао је да га је погодила вест о смрти колеге, јер је мислио да Зоран спада у групу несаломивих.

„Срећа да је Зоран радио у једно време када је била част бити новинар. Радио је и у време када је један систем вредности одлазио, а други се још није формирао и када није било лако сачувати образ. Био је један од оних за које, када кажете Студио Б, лице вам се развуче у осмех“, рекао је Рогановић.

Предраг Петровић Марш, подсетио је да Звонко био међу онима који су те 1970. године створили нешто чиме се Београд деценијама дичио.

„Нас ветерана је све мање. На небу се створио нови Студио Б“,  рекао је Петровић.

Новинар Веља Павловић осврнуо се на Зоранов однос према колегама.

„Он није био амбициозан и најважнији му је био однос са људима. Био је душа редакције и сви смо се увек обраћали њему. Био је пун шале, а тајни живот је водио у кафани 'Ариље', о чему би се могла написати и једна књига.“

Од Звонка су се опростили и Драган Којадиновић, Лила Радоњић, Станко Брковић, Брана Милуновић и Зоран Матић.

Звонко Пантић рођен је 1939. године у Трстенику. Завршио је Вишу мешовиту гимназију. Новинарством је почео да се бави 1962. године као хонорарни сарадник у „Вечерњим новостима“.

Од 1969. до 1971. године радио је у листу „Борба“, као сарадник унутрашњополитичке рубрике и помоћник ноћног уредника, одакле прелази у Радио-Борбу, касније назван Радио Студио Б.

На Радију Студио Б током година био је уредник различитих програма. Почео је уређивањем вести из београдских општина, био водитељ бројних емисија, али и одговорни уредник другог програма и одговорни уредник Радија Студио Б. Извршни директор Радија постао је у фебруару 2003, а у децембру исте године се пензионисао.

Добитник је Златног знака Студија Б. Члан УНС-а био је од 1975. године.

Звонко Пантић преминуо је јуче у Београду, у 78. години. Биће сахрањен у среду, 8. фебруара у 14.30 сати, на Новом Бежанијском гробљу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси