Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Раскинута приватизација РТВ Крагујевац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 01. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Раскинута приватизација РТВ Крагујевац

„Приватизација Радио-телевизије Крагујевац јуче је раскинута. Комисија за контролу извршења обавеза Купца донела је одлуку о раскиду уговора о продаји капитала, јер је купац располагао имовином преко 10 одсто од укупне вредности сталне имовине и није благовремено доставио банкарску гаранцију“, потврђено је УНС-у у Министарству привреде.

„Поред ових разлога, који су у складу са законом основ за раскид уговора, Купац није извршио обавезу исплате доспелих зарада за јун, јул, август и септембар 2016. године, а и није извршио инвестициону обавезу у износу од 150.000 евра у року од 12 месеци од дана закључења Уговора. РТВ Крагујевац је такође одузета дозвола о пружању медијских услуга, иако је у склaду са уговором, купац имао обавезу одржања континуитета у производњи медијских програма. С обзиром да Купац ни у накнадно остављенoм року није доставио ревизорски извештај којим се потврђује да је испунио уговорне обавезе, Министарство привреде је наплатило банкарску гаранцију од 150.000 евра“, наводи се у саопштењу Министарства које је синоћ послато Синдикату РТВ Крагујевац.

Како су у Министарству рекли за УНС, у току дана ће објaвити више информација у вези са раскидом приватизације и објаснити шта ће даље бити са капиталом ове телевизије.

"Чекамо детаљније саопштење Министарства да видимо која ће нам бити судбина. По информацијама које ми имамо, телевизија ће бити враћена у државно власништво, иако тако нешто не предвиђа Закон о јавном информисању и медијима. Добио сам информације да ће можда поново ићи на продају, а запослени добити социјални програм", рекао је УНС-у председник УГС "Независност" у РТК Горан Антонијевић.

Власник Радоица Милосављевић за УНС је рекао да "потпуно разуме што је приватизација раскинута".

"Нисам испуњавао обавезе. Схватио сам да је нереално да испуњавам обавезе на основу претходних дуговања и да ми је овако много мањи ризик. Запослени, њих 67 нису зарађивали новац, комерцијала није зарадила ни динар и телевизија тако није могла да опстане", рекао је Милосављевић.

Подсетимо, Телевизија Крагујевац је прекинула емитовање програма 7. децембра, пошто су извршитељи пописали опрему за емитовање и производњу програма, а чији је део касније продат по тужбама запослених за неисплаћене зараде.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси