Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Антонијевић: Следеће недеље раскид приватизације РТВ Крагујевац
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 01. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Антонијевић: Следеће недеље раскид приватизације РТВ Крагујевац

„Министарство привреде данас нам је послало обавештење да ће, највероватније следеће недеље, бити раскинута приватизација РТВ Крагујевац“, рекао је за УНС председник УГС „Независност" у Радио-телевизији Крагујевац Горан Антонијевић. Како је истакао, у саопштењу Министарства које је овој медијској кући стигло, стоји да власник Радоица Милосављевић није у року уплатио нове банкарске гаранције.

„Банкарске гаранције које је уплатио када је купљен медиј су му одузете јер није исплаћивао зараде, а нове није уплатио ни након рока које му је Mинстарство дало. Рекли су нам да ће се комисија Mинистарства састати највероватније средином следеће недеље и да ће приватизација бити раскинута“, рекао је Антонијевић УНС-у и додао да је нејасно шта ће се даље десити са овим медијем.

„Или ће се медиј вратити у државно власништво, па на поновну продају, или ће отићи у стечај“, рекао је Антонијевић.

Подсетимо, запослени у РТВ Крагујевац зараде нису добили већ осам месеци. Телевизија Крагујевац је прекинула емитовање програма 7. децембра, пошто су извршитељи пописали опрему за емитовање и производњу програма, а чији је део касније продат по тужбама запослених за неисплаћене зараде.

„Осам месеци немамо приходе. Писали смо и молбу Министарству рада да нам да неку солидарну помоћ, али нисмо добили одговор. На ивици смо егзистенције“, рекао је Антонијевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси