Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Двадесет четири милиона динарa помоћи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 02. 2010.

Двадесет четири милиона динарa помоћи


Удружење новинара Србије кроз свој Фонд "Добрица Кузмић" доделило је преко 24 милиона динара помоћи угроженим новинарима, од оснивања Фонда у априлу 2005. до краја 2009. године.

Прве године, додељено је 1 230 000 динара а током 2006. године из Фонда је издвојено три и по милиона динара. У 2007. години висина помоћи износила је 4 620 000 динара, а 2008. године тај износ је био 7 260 000 динара. У 2009. години до новинарских новчаника стигло је седам и по милиона динара.

Фонд "Добрица Кузмић" основан је у знак сећања на једног од најзначајнијих председника у историји УНС-а. Фонд је финансиран половином чланарине коју плаћају чланови УНС, а у последње време у Фонд одлази целокупан износ чланарине.

Из Фонда се додељују бескаматне позајмице и бесповратне помоћи за угрожене чланове Удружења новинара Србије, посмртнине породицама чланова УНС који умру, као и новац за новинаре, чланове овог Удружења, који добију прво дете.

У овој години Фонд "Добрица Кузмић" биће помогнут и са милион и по динара, које је за угрожене новинаре обезбедио Фонд за отворено друштво.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси