Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинари Шапоњић и Хонић из сметова спасавали повређену старицу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 01. 2017.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Новинари Шапоњић и Хонић из сметова спасавали повређену старицу

Колеге Зоран Шапоњић и Едиб Хонић помогли су јуче спасиоцима да из завејаног сјеничког села Лијева Ријека повређену старицу доведу до Сјенице где јој је указана лекарска помоћ. Како за УНС каже дописник Курира из Западне Србије и члан Управе УНС-а Зоран Шапоњић, дописник ТВ Б92 из Сјенице и члан УНС-а Едиб Хонић и он пошли су јуче ка селу да извештавају о спасавању осамдесетједногодишње старице.

„Кренули смо на новинарски задатак. Када смо се приближили селу, видели смо да су тамо само двојица спасилаца и заменик председника општине Сјеница Мића Каличанин који пешке једва успевају да прођу кроз сметове. Претходне ноћи старица је пала и повредила раме и они су морали да је на носилима однесу до аута који је био удаљен од куће око 1300 метара“, прича Шапоњић.

Заједно са спасиоцима новинари су на носилима понели старицу до ладе-ниве која, због снега високог више од 1.5 метар, није могла да се приближи кући.

„Вејао је снег, наноси су били велики, температура минус 25 степени. Када смо их видели како се муче са носилима, одмах смо притрчали у помоћ. Спасавање је трајало око сат и по. Овај догађај не би требало да буде ништа необично, већ нормална ствар. Свако би то урадио“, каже колега Шапоњић.

Едиб Хонић каже да новинарски посао јесте да се покаже како људи у Србији живе и шта им се дешава.

„Понекад, то подразумева и помоћ тим истим људима, то је оно што је у том тренутку најважније. Лијева Ријека је село са само пет мештана, старијих људи, којима нема ко да помогне“, каже Хонић.

Он додаје да ово није први пут да новинари помажу спасиоцима.

„Идемо свакодневно са њима на терен, па се овакве ситуације честе десе. Ове године, већ сам учествовао у три спасавања. И данас смо чули да су становници једног села завејани. Идемо, па ћемо видети каква је ситуација“, прича Хонић.

Иначе, како су медији пренели, јуче је у Сјеници измерено рекордних минус 33. Читава висораван окована је снегом и ледом, а око 10.000 људи, међу којима су стари и болесни, још увек је блокирано.  

Коментари (1)

Остави коментар
пон

09.01.

2017.

anonymous [нерегистровани] у 17:38

bravo majstori

Veliki ljudi Bravo!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси