Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Влада и Одбор за информисање: Буџетске субвенције и плаћање таксе за јавне сервисе у наредне две године
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

27. 12. 2016.

Аутор: К. Ковач Извор: УНС

Влада и Одбор за информисање: Буџетске субвенције и плаћање таксе за јавне сервисе у наредне две године

Влада Републике Србије и Одбор за културу и информисање усвојили су амандмане посланице Гордане Чомић којима се буџетске субвенције и такса за јавне медијске сервисе РТС и РТВ продужавају на две године, односно до краја 2018, а не 2017. године како је то прво било предвиђено.

 

Наиме, предлогом Закона о изменама Закона о јавним медијским сервисима било је предвиђено да се РТС-у и РТВ-у у 2017. години обезбеде буџетске субвенције у износу од 4 милијарде динара, док је предлогом Закона о изменама закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис било предвиђено плаћање таксе до 31. децембра 2017. године, у износу од 150 динара.

Гордана Чомић поднела је амандмане на ова два предлога измене закона тражећи да се рок продужи за још једну годину, што су, најпре Влада, а данас и Одбор за културу и информисање и прихватили.

На Предлог закона о измени Закона о јавним медијским сервисима поднето је укупно 17 амандмана народних посланика, а на Предлог закона о измени Закона о привременом уређивању начина наплате таксе за јавни медијски сервис 18. Влада и Одбор усвојили су само амандмане Гордане Чомић. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси