Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Награде УНС-а: Хајналки Буди и Зорану Радисављевићу признања за животно дело
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

16. 12. 2016.

Извор: УНС

Награде УНС-а: Хајналки Буди и Зорану Радисављевићу признања за животно дело

Удружење новинара Србије (УНС) доделило је данас новинарске награде за 2016. годину. Награде за животно дело припале су одговорној уредници Редакције на мађарском језику Радио-телевизије Војводине Хајналки Буди и новинару “Политике” Зорану Радисављевићу. Добитница награде за уређивање „Димитрије Давидовић” је уредница информативне емисије Дневник 3 на Радио-телевизији Србије Јелена Обућина.

Награду „Богдан Тирнанић“ за коментар добио је одговорни уредник листа “Недељник” Марко Прелевић.

Добитник награде „Лаза Костић” у категорији вест је редакција Телевизије Апатин, за вест о киднаповању локалног одборника из Апатина - “Отмица која је променила све”.

Награда “Лаза Костић” за извештај припала је дописнику Б92, ТВ Прве и Танјуга из Лесковца Братиславу Илићу, за извештавање о локалним проблемима из Јабланичког округа.

Награду “Лаза Костић” за репортажу добила је новинарка редакције „Вести“ Јелена Петковић, за серију репортажа о Србима на Косову и Метохији.  

Награду “Лаза Костић”за сатиру добио је главни и одговорни уредник листа “Данас”, колумниста Недељника и ТВ Н1 Драгољуб Петровић.

Награда “Лаза Костић” за интервју припала је аутору и водитељу емисије Пресинг на ТВ Н1 Југославу Ћосићу.

Награду “Лаза Костић” за фотографију добио је фоторепортер “Вечерњих новости” из Новог Сада Дарко Дозет.

Специјалну награду за публицистику „Жика М. Јовановић“ добио је новинар, публициста и аутор књиге “Новине и новинари” Слободан Крстић.

Златну повељу за дугогодишњи рад и допринос новинарству и развој новинарске организације добио је дописник "Политике" из Сремске Митровице и оснивач и уредник “Сеоских новина” Миомир Филиповић.

Чланови жирија били су Љиљана Смајловић, Ђорђе Малавразић, Ержебет Пап Рељин, Бранко Веселиновић, Владимир Јокановић, Вељко Лалић, Будимир Ничић, Оливера Милошевић и Слободан Радичевић.

Награде ће бити уручене на Дан УНС-а, у среду, 21. децембра у 13 сати, у Прес центру УНС-а, Кнез Михаилова 6/III.  Том приликом биће уручена и УНС-ова награда за борбеност у новинарском изражавању „Александар Тијанић“ новинару РТС-а Гориславу Папићу.

Коментари (11)

Остави коментар
нед

18.12.

2016.

Realista [нерегистровани] у 15:35

Hm...

NUNS se jeste odvojio od UNS-a, ali UNS od NUNS-a nije.

Одговори
нед

18.12.

2016.

žalosno [нерегистровани] у 12:50

MOLIM ODGOVOR "KAKO DA NE"

@kako da ne
Recite mi samo,poštovani kolega(ili možda ne smem tako da Vas nazovem,jer ste Vi izuzetni) da li je nekada NUNS bio ovako profesionalno opredeljen prema novinarima i dodeljivao nagrade.Ali,u odgovoru, molim Vas, bez vredjanja i ponižavanja, zato što sam "pridružen",što sam od prošle godine u penziji posle 41 godine profesionalnog novinarskog staža,a ako mi navedete primer da je bilo ko ko je član UNS-a dobio nagradu NUNS-a, javno ću Vam se izvinuti.Hvala i pozdrav-.

Одговори
нед

18.12.

2016.

kako da ne [нерегистровани] у 08:31

nagrade

Gospodin koji prica o knjizicama i pridruzenima i zasluzuje da bude pridruzen. Novinarstvo se ipak bori da bude profesija a ne sektarenje i sujetarenje. Izdignite se malo i svoje sujete kolega penzionisani novinaru i pustite ljude koji se trenutno bave poslom da se u svojoj realnosti bore. Malo i razmislite u kom dobu živite i da li je to anahrono

Одговори
нед

18.12.

2016.

Marijana [нерегистровани] у 08:26

dobar izbor

Drage kolege cestitam vam. Dobar izbor. Pravi novinari su dobili nagradu u svojim kategorijama. Jos jednom cestitam vam svima.

Одговори
суб

17.12.

2016.

žalosno [нерегистровани] у 11:43

NUNS "USISAO" UNS

Apsolutno ste u pravu! Ali, izgleda pravilo je bilo ko dalje pljune u ruženju ... "Pridruženi",kako to ponižavajuće zvuči, a u svojoj "koleklciji" imam članske legitimacije i crne i crv ene i braon, kako su se tokom proteklih decenija menjale.Ali, šta ćete ,sada smo mi "pridruženi",a NUNS-ovci kolo vode u udruženju u koje sam verovao,pa će i Draža i Jugopslav i Obućina ,"perjanice" zna se koga - dpobiti nagradu.nemojte da pričate u stilu - mi smo novinari, ne delimo se po članstvu.To je mantra za malu decxu.

Одговори
суб

17.12.

2016.

Stavra Stavric [нерегистровани] у 10:07

Bojkot

Posle svega b o j k o t o v a t i dodelu. Stidim se sto sam primoran ova r e t k a slova da napisem!?

Одговори
суб

17.12.

2016.

Tehničar [нерегистровани] у 00:25

BRUKA

Tera UNS inat svom članstvu koje je pustio odavno niz vodu ...

Одговори
пет

16.12.

2016.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 21:48

?!?!?!

Да нисте мало претерали и значи ли то да у УНС нема новинара квалитета ових из НУНС, које сте наградили? Докле више? Народ каже: "Запевај, али и за појас задени", а ви по старом... Навикли се на "жуто", па терај. И онда се питате што је све мање чланова. И оних приправних и редовних и "придружених" (пензионисани новинари, који су чланови УНС постали пре него су се неки од ових родили). А сада су придружени?!
Логика?!

Одговори
пет

16.12.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 18:58

Bravo

Bravo Alal vera, ako si im rekao - dokle laza i paralaza. Sramota i to velika. Nemam reci.

Одговори
пет

16.12.

2016.

Novinar [нерегистровани] у 18:34

Greška

Molim Vas, da ispravite vest: Hajnalka Buda je bivša odgovorna urednica, sada je projekt menadžer. Ona radi u Rubrici na mađarskom jeziku 2. programa RTV Vojvodine. Mađarska redakcija, kao i ostale redakcije na jezicima nacionalnih manjina je ukinuta.

Одговори
пет

16.12.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 16:57

Alal vera

NUNS nikada nije dodelo nagradu nekom iz UNS-a ali zato UNS sakom i kapom deli NUNSOVCIMA Bucko Milosevic Surdulica, B. Ilic Leskovac, pa kome to terate inat. DRUGOVI!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси