Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Од сутра 150 радника РТП без посла
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 02. 2010.

Од сутра 150 радника РТП без посла


У писму власницима српских медија на Косову, председник комисије РТС-а за сповођење социјалног програма, Небојша Недељковић, тврди да у буџету РТС-а за фебруар 2010. године није предвиђена исплата зараде и материјалних давања за запослене РТП (Радио-телевизије Приштина). Недељковић се позива на договор од 19.јануара 2010. године, да до 5. фебруара власници приватних медија на КиМ, треба да преузму 150 радника из РТП, додајући како: ''нема никаве информације да је било шта предузето''

Тим поводом директор РТС - РТП Звонимир Миладиновић, у име радника РТС - РТП упутио је отворено писмо Влади Србије које објављујемо у целини.


ОТВОРЕНО ПИСМО ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


Поводом претећег писма радницима РТС РТП, који су стицајем околности распоређени у неколико медија на Косову и Метохији, да ће након 5-ог фебруара добити отказе у РТС-у, данас је у Телевизији ''Мост'' у Звечану одржан протестни скуп већине од 150 преосталих запослених у овим медијима.

Уколико би се оствариле ове претње , једнодушна је оцена са збора, било би то прво гашење једне српске институције на Косову и Метохији. Без жеље да полемишемо са конструкцијама и злонамерним констатацијама из поменутог писма РТС-ове Комисије за социјални програм, још једном се обраћамо држави са једним јединим питањем :

ДА ЛИ ВАМ ЈЕ ПОТРЕБАН ЈАК И УТИЦАЈАН СРПСКИ МЕДИЈ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ КОЈИ ИСТОВРЕМЕНО ОБАВЉА И ФУНКЦИЈУ ЕМИТЕРА ЗА ОВДАШЊЕ ПРЕ СВЕГА СРПСКО СТАНОВНИШТВО, А И МРЕЖЕ ДОПИСНИШТАВА ЗА ПОТРЕБЕ ЈАВНОГ СЕРВИСА?

Желимо да Вас подсетимо да је Телевизија Мост настала управо по налогу Владе покојног премијера Зорана Ђинђића са јасно дефинисаним горе наведеним задацима. Готово 10 година радили смо у тешким и небезбедним условима пратећи сваки иоле значајнији догађај, професионално и у жељи да зближавамо заједнице и будемо од помоћи својој држави у спровођењу политике према Косову и Метохији. Једино ми нисмо имали право на дуплу плату који су добијали радници свих осталих јавних предузећа. Од празне просторије готово без опреме, створили смо најгледанији медиј који уз то веома уважавају међународне организације и институције. Када смо коначно и од представника те међународне заједнице добили подршку за праављење мреже српских медија, која већ функционише, проблематична је постала подршка наше матичне куће и наше државе.

Поштована господо исцрпљени смо због вишемесечне неизвесности и молимо Вас да нам прекратите муке. Или нам помогните да на миру наставимо наш рад због потребе да постојимо на овом простору, или нас укините, али не заборавите да ту одлуку са несагледивим последицама доносите ВИ, истиче се у саопштењу са протестног збора радника РТС РТВ Приштина.



Звечан, 04.02.2010                                        у име радника РТС РТВ Приштина
                                                                                              Директор
                                                                                  Звонимир Миладиновић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси