Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Изабрани чланови Савета за штампу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 02. 2010.

Изабрани чланови Савета за штампу


Оснивачи Савета за штампу изабрали су чланове овог независног саморегулаторног тела, које ће одлучивати о поштовању Кодекса новинара Србије у штампаним медијима.

Новинарска удружења представљаће Љиљана Смајловић и Петар Јеремић из УНС-а као и Сафета Бишевац и Димитрије Боаров из НУНС-а. У име Асоцијајције медија чланови Савета су Драган Бујошевић, Манојло Вукотић и Срђан Радуловић, док ће Локал Прес у Савету за штампу представљати Владан Филипчев.

Конститувна седница Савета за штампу биће одржана идуће недеље, након чега ће бити расписан конкурс за још три представника цивилног сектора у овом телу, које ће изабрати именовани чланови Савета.

Основни циљ Савета за штампу је праћење поштовања Кодекса новинара Србије у штампаним медијима и решавање представки појединаца и институција поводом конкретних садржаја штампаних медија, као и медијација између оштећених појединаца, институција и редакција и изношење јавних опомена у случајевима када је констатовано кршење етичких стандарда утврђених Кодексом новинара Србије. Један од основних циљева Савета за штампу је и едукација за поступање у складу са професионалним кодексом и јачање угледа медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси