Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Обезбеђење Општине Гроцка покушало да новинару Жељку Маторчевићу забрани да извештава са седнице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 12. 2016.

Аутор: Ј. Пешић Извор: УНС

Обезбеђење Општине Гроцка покушало да новинару Жељку Маторчевићу забрани да извештава са седнице

Уредник портала „Жиг Инфо” Жељко Маторчевић обавестио је данас Удружење новинара Србије (УНС) да му је јуче забрањено да снима седницу Скупштине општине Гроцка.

,,Пришла су ми двојица из обезбеђења и рекли да не смем да сликам и снимам седницу фотоапаратом. Они се нису легитимисали, али су се изјаснили да су на дужности. Препознао сам Војана Питулића за кога знам да је из обезбеђења, али другог нисам,’’ рекао је Маторчевић УНС-у.

Он је додао да се ово десило у близини председника Скупштине општине Гроцка Стефана Делиберовића, али да он није реаговао.

Како каже, на крају је ипак пуштен да уђе на седницу, а у току заседања поред њега је стајао човек из обезбеђења који му није забрањивао да снима.

,,Мислим да сам успео да снимим седницу, само зато што сам рекао обезбеђењу да ми је био укључен диктафон када су ми рекли да не смем да користим фотоапарат, па су се уплашили’’, рекао је Мaторчевић.

Позвали смо председника Скупштине општине Гроцке Стефана Делиберовића, који нам је рекао да није обавештен о овом догађају.

,,Никоме није забрањено снимање и сликање седнице Скупштине и сви могу да присуствују. Нисам обавештен о овом догађају али ћу свакако попричати са обезбеђењем’’, рекао нам је Делиберовић.

Жељко Маторчевић подсетио је и на догађај из 2013.године, када му је, како он каже, било забрањено од стране Стефана Делиберовића да присуствује седницама Општине Гроцке и свим јавним скуповима које Општина организује.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси