Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Горислав Папић добитник награде УНС-а „Александар Тијанић“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 12. 2016.

Извор: УНС

Горислав Папић добитник награде УНС-а „Александар Тијанић“

Новинар Радио-телевизије Србије (РТС) Горислав Папић овогодишњи је добитник новинарске награде „Александар Тијанић“ коју додељује Удружење новинара Србије (УНС). Жири у саставу Славољуб Ђукић, Љиљана Смајловић, Зара Тијанић Јевтовић и Ненад Стефановић једногласно је доделио награду Гориславу Папићу, уреднику и водитељу емисије „Око“ која је већ годинама једна од најугледнијих и најгледанијих емисија Јавног сервиса.

 

Папић је каријеру почео у НИН-у, а на РТС је прешао 2010. године управо на инсистирање Александра Тијанића који је препознао његов таленат „без знака питања“, као и његову способност да као новинар кроз свакодневицу не пролази спуштеног погледа.

По оцени жирија, Папић припада данас реткој врсти новинара који са тијанићевском лакоћом и припремљеношћу улази у сваку тему – од високе политике, књижевних полемика, до спорта, на начин који вређа сваку осредњост.

Награда за новинарску борбеност која се ове године додељује други пут, припала је, како оцењује жири, новинару који своју борбеност не постиже жестоким речима и подстицањем идеолошког беса било које врсте у ТВ дебатама које води.

„Папић је новинар изузетне поузданости и проницљивости који као водитељ емисије 'Око', или уредник 'Око магазина',  гледаоцима нуди телевизијски израз неупоредиво промишљенији од уобичајених тв стандарда“, навео је жири у образложењу.

Награда Александар Тијанић биће додељена 21. децембра на дан Удружења новинара Србије. Прошлогодишња добитница ове награде била је новинарка „Политике“ Јелена Попадић.   

Награда се састоји од дипломе и новчаног износа од 2.000 евра у динарској противвредности.

Коментари (4)

Остави коментар
пет

16.12.

2016.

Novinarka [нерегистровани] у 19:18

Borbenost ?

Novinari RTS nisu zasluzili ni jednu nagradu, a narocito ne za borbenost ili hrabrost, jer ne smeju da ugoste nikoga ko nije po volji SNS, npr visokog drzavnog funkcionera kakav je zastitnik gradjana, predstavnike opozicionih stranaka, potencijalne kandidate na predsednickim izborima. Vrte 3 ista analiticara sve vreme, a cak i O. Kovacevic u svakoj drugoj emisiji zove Lazanjskog. Da nije smesno bilo bi tuzno.

Одговори
чет

15.12.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 13:00

ОХРАБРЕЊЕ

Време је било да највиша признања почињу да добијају млади новинари а не само они који су на заласку каријере, а често и постхумно.Браво за жири који се одлучио за младог Папића.

Одговори
уто

13.12.

2016.

Milisav [нерегистровани] у 16:57

Bravo

Bravo, Gorislave, ti si Fikus godine ;)

Одговори
уто

13.12.

2016.

Jovana [нерегистровани] у 14:03

A.T.

S obzirom na dilemu da li danas, a naročito poslednje 2 godine uopšte možemo da koristimo pridev borben kada govorimo o novinarstvu u Srbiji, mislim da je nagrada otišla na pravu adresu, u ruke ovog pristojnog mladog čoveka. U svakom slučaju, vreme nam svaki dan potvrdjuje da Tijanić nema pravog naslednika, mislim da će tako nažalost i ostati, da je Saša bio neponovljiv!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси