Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ТВ Б92 прекинула да листа „Вечерње новости“, о разлогу оба медија ћуте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 12. 2016.

Аутор: Д. Бјелица Извор: УНС

ТВ Б92 прекинула да листа „Вечерње новости“, о разлогу оба медија ћуте

У прелиставању штампе на ТВ Б92 у вечерњим вестима видљиво је да нема „Вечерњих новости“. У позадини која илуструје ову рубрику у којој се најављује шта ће бити на сутрашњим насловницама дневних листова, виде се заглавља „Политике“, „Курира“, „Блица“, „Информера“, „Српског телеграфа“, листова „Ало“ и „Данас“. Логоа „Вечерњих новости“, који је некад био ту, нема, а презентери вести прелазак на ову рубрику најчешће објашњавају речима да листају штампу која им је послата.

Када су УНС-у колеге из Новости рекле да се већ месец и по не помињу њихове новине у прелиставању ТВ Б92, логично питање било је да ли на време достављају насловнице.

„Проверио сам и ми по старом договору, од времена када су нас прелиставали, шаљемо ПДФ прве стране до 20 сати и 20 минута“, рекао је УНС-у један од уредника у „Вечерњим новостима“. У овој компанији кажу да пак текстове које објављују на свом сајту редовно и у значајном броју преноси сајт Б92.

У ТВ Б92 смо потражили уреднике вести, али је одговор био да прелиставање није у њиховој надлежности већ спада у промо сектор за који је задужена Зденка Беба Драгић. Њу смо питали да ли се, с обзиром на то да промо садржаји подразумевају комерцијални карактер, ради о комерцијалној рубрици и како се у том случају одређују садржаји за прелиставање.

“Политика пословања Б92 као комерцијалне телевизије интерна је ствар, те тако нисмо у обавези да образлажемо одлуке менаџмента и уређивачког колегијума о сарадњи са осталим медијским кућама”, одговорила је УНС-у колегиница Беба Драгић.

О разлозима због којих више нема „Новости“ у прелиставању ТВ Б92 не жели да говори ни Ратко Дмитровић, директор и главни уредник Компаније Новости. Он за сајт УНС-а каже да је постојао уговор о сарадњи између Антена групе и Компаније Новости, али да је истекао 2013. године и да то није узрок новонастале ситуације.

“Сигурно немају уговор са 'Информером' или листом 'Ало'. За прекид овакве сарадње крива је Антена. Њихово понашање према Компанији Новости је некоректно. Менаџмент добро зна о чему се ради. Молио сам их да то отклоне. Наслућујете, ради се о једном делу програма. То све Беба Драгић и њихов директор знају и то могу да реше за два минута”.

Дмитровић каже да се то што нема „Новости“ у прелиставању ТВ Б92 није одразило на продају, али да из ТВ Б92 треба да објасне зашто “једини лист који без проблема могу да покажу” изостављају.

“Сви други осим 'Политике' су таблоиди. Читају насловне странице таблоида које је човека срамота да однесе кући. На њима је да објашњавају”.  

 

 




Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси