Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Мирослав Чучковић новинарку Истиномера назвао „воајером психопатом“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

01. 12. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Мирослав Чучковић новинарку Истиномера назвао „воајером психопатом“

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић јуче је на свом Твитер профилу новинарку Истиномера из Обреновца Јасмину Продановић назвао „воајером психопатом“ који „опет провоцира“.

„Новинарка Истиномера из Обреновца поново на Скупштини провоцира, само овај пут нема скривену камеру као воајер психопата. Лажомери!“, написао је Чучковић.

Како је Удружењу новинара Србије (УНС) рекла Јелена Продановић, ово није први пут да је Чучковић вређа.

„На последње две седнице Скупштине градске општине Чучковић је за говорницом мени и Истиномеру упућивао увреде и различите квалификације. Први пут је то било крајем октобра, а онда је јуче поново то урадио. Била сам у Скупштини као извештач, седела сам где седе новинари и снимала, нисам се уопште истицала. Из Скупштине извештавам већ дуго и нисам имала проблема, снимам, пратим и узимам изјаве. Квалификације које ми је пред целом Скупштином упутио господин Чучковић нису биле нимало пријатне“, рекла је Продановић.

Она додаје да је овакав однос Чучковића према њој и медију за који ради почео када је током посете Обреновцу питала градоначелника Београда Синишу Малог када ће бити постављен камен темељац за фабрику „Маи та“ у овој градској општини.

„Тада сам носила камеру, снимала и постављала питања Малом. Како су они покушавали да избегну питање, ја сам журила за њима, што се види на снимку који је због тога лош. Тада је Чучковић рекао како сам држала камеру у торби ’као воајер психопата’ иако то није тачно и од тада ме тако зове“, рекла је Продановић.

По изласку из скупштинске сале новианрка Истиномера јуче је питала Чучковића „због чега злоупотребљава скупштинску говорницу за прозивање новинара“.

Како каже, добила је одговор да је то „због њиховог понашања“.

УНС је данас покушао да разговара са градоначелником Обреновца, али је био „на терену“, како су нам рекли у овој градској општини.

Ни од шефице његовог кабинета Јелене Ракић, на коју су УНС упутили за објашњење, одговор нисмо добили.

Наиме, шефица кабинета градоначелника, док је новинарка УНС-а била на телефонској вези и могла јасно чути, рекла је својој секретарици: „Кажи да сам изашла“. 

Коментари (3)

Остави коментар
пет

02.12.

2016.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 21:05

ДОКЛЕ ВИШЕ?

Докле више?
Па престаните већ једном да објављујете свакојаке глупости којима вас приљежно филују "новинари". Уместо да раде свој посао професионално и што објективније, спустили су новинарство на штос, виц, доскочицу, тужакање, мување....
Али по свему судећи вама то одговара, јер сте "прочистили" некад угледну новинарску организацију, "чувеним" Статутом из Брзећа.
Постали сте "вечити на власти".

Одговори
чет

01.12.

2016.

Gane [нерегистровани] у 21:35

Velika podrška

za našu Jasminu. Samo napred ali oprezno. Svesni su da im se bliži kraj pa se sve opasniji.

Одговори
чет

01.12.

2016.

Član od 1984 [нерегистровани] у 21:34

Pogrešan put...

Draga gospodo iz UNS, vreme je da shvatite da novinarstvo nećete spasiti tako što ćete, u silu boga i zdrave logike, braniti baš svakoga ko je u njega zalutao. Štaviše, morate ga spasavati upravo od tih koji su u njega zalutali ili ga uzurpirali. Jer, oni su bezobrazluk proglasili za hrabrost, laž za istinu, ogoljeni propagandizam za profesionalizam, zastašujuće neznanje za znanje... Ako vam je, zaista, stalo do novinarstva, to, zaista, ne treba da se brani!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси