Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Дописнику „Блица“ Гвоздену Здравићу одлуком онемогућено праћење александровачке Скупштине
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 11. 2016.

Извор: УНС

Дописнику „Блица“ Гвоздену Здравићу одлуком онемогућено праћење александровачке Скупштине

Дописнику “Блица” из Александровца Гвоздену Здравићу, на улазу у зграду Скупштине општине Александровац, уручена је Одлука коју је потписао председник Тома Савковић, а којом му се не одобрава да прати данашњу седницу.

 

У тексту одлуке стоји да му се не одобрава да извештава због тога што „захтев за праћење рада седнице Скупштине општине није поднет у складу са Пословником Скупштине општине Александровац“.

УНС је позвао председника Општине Југослава Стајковца, који, како су УНС-у рекли у општини, није доступан за коментар јер је „данас на састанку са директорима“.

Колега Гвозден Здравић рекао је УНС-у да се “јуче пријавио да као дописник ‘Блица’ прати седницу Скупштине општине”.

“Рад седница је јаван, присуствују му и други медији, али и грађани Александровца, само је мени забрањено. Ово није први пут да се то дешава, већ три године ми не дозвољавају да извештавам из локалне Скупштине”, рекао је Здравић УНС-у.

Он каже да му праћење локалних седница онемогућава председник општине јер “већ годинама пише о финансијским злоупотребама и малверзацијама у трошењу општинског буџета”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси