Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Кина подржава проширење медијске сарадње са Србијом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 11. 2016.

Аутор: П. Јеремић Извор: УНС

Кина подржава проширење медијске сарадње са Србијом

Новинари из Србије, који ове недеље бораве у Кини, разговарали су са председником и главним уредником Кинеског међународног радија (ЦРИ) Ванг Џенгнианом и директором Дирекције за информисање Владе Народне Републике Кине Гуо Веимином.

Кинески међународни радио, који свој програм емитује на више од 100 радио станица на свету и путем више медијских платформи, од јуна ове године успоставио је сарадњу са РТС-ом.

Током разговора са српском делегацијом, констатовано је да се сарадња може проширити, пре свега у размени програма, али и заједничкој продукцији.

Директор РТС-а Драган Бујошевић рекао је да би волео да серије медијског јавног сервиса Србије буду емитоване на технолошким платформама ЦРИ, који свој програм емитује на 40 језика.

 

Гуо Веимин истакао је да ће Влада НР Кине подржавати проширење успостављене сарадње.

Он је рекао да ће посебно инсистирати на размени новинара из две земље, како би својој публици приближили културе два народа, пре свега кроз пројекат „Један појас један пут“, који обеједињује сарадњу медија из земаља које се налазе на некадашњем Путу свиле.

Директор Дирекције за информисање владе НР Кине Гуо Веиминг нагласио је да ће Кина подржати и идеју да новинари из Србије бораве и раде у кинеским медијима.

Делегацију новинара из Србије чине генерални директор РТС-а Драган Бујошевић, уредник Информативног програма Медијског јавног сервиса Србије Ненад Љ. Стефановић, уредник у РТС-у Бојан Бркић, власник и уредник Недељника Вељко Лалић, као и генерални секретар и председник Извршног одбора УНС-а Нино Брајовић и Петар Јеремић.

Српски новинари разговараће и са менаџментом највећих кинеских интернет компанија Тенсент и Алибаба.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси