Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Након напада уредник порталa Е-Вршац Александар Чупић престао да се бави новинарством
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 11. 2016.

Извор: УНС

Након напада уредник порталa Е-Вршац Александар Чупић престао да се бави новинарством

Некадашњи главни и одговорни уредник портал Е-Вршац Александар Чупић престао је да се бави новинарским послом након што га је у мају ове године напао локални моћник Милан Тикић, а о којем је пре тога писао. Тикић је признао да је напао Чупића.

 

“Од када је Тикић покушао да ме убије камионетом, лечим се од пост-трауматског стреса. То је оставило последице и на мене и на моју породицу. Нисам више могао да се бавим новинарством и напустио сам све. Власништво над сајтом пренео сам на колегу, не желим да имам више никакве везе са новинарским послом. То је и најгора последица напада на мене”, рекао је Чупић Удружењу новинара Србије (УНС).

Додао је да је одустао од кривичне пријаве против Тикића јер напад на њега није био класификован као покушај убиства, већ као изазивање опште опасности и наношење лаке телесне повреде, као и да је пристао да се према Тикићу примени опортунитет.

“Он је признао напад на мене. То ми је било најважније. Зато сам пристао да се примени опортунитет и након 8 дана од напада Основно јавно тужилаштво ме је обавестило да је кривична пријава одбачена јер је он испунио своју обавезу. Чуо сам да је уплатио новац у хуманитарне сврхе. Ја ћу, ипак, поднети имовинско-правни захтев и накнаду штете тражити на суду”, рекао је Чупић.

Подсетимо, 5. маја новинар Александар Чупић је био на новинарском задатку у селу Парта код Вршца са колегама из Телевизије Општине Ковачица.

“На мене је тада камионетом налетео локални моћник Милан Тикић. Видео ме је јер смо недалеко од његове куће снимали прилог. Нисам на време успео да се склоним, он ме је камионетом ударио и одбацио неколико метара, због чега сам био у болници на посматрању. Након што ме је ударио, отишао је са места напада, не заустављајући се. О Милану Тикићу сам месец и по дана пре тога редовно писао како је у вези са политичарима узурпирао државно земљиште и о другим његовим незаконитим радњама, тако да је то, претпостављам, разлог напада”, рекао је Чупић.

Тикићу је тада био одређен притвор од месец дана.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

23.11.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 03:14

Vaša reakcija je ....

Obavestili ste javnost preko ovog portala i gde još ? Šta ste vi (UNS) preduzeli povodom ovog događaja i napada na vašeg kolegu, s'obzirom, da je priča više nego očigledno šuplja i da je jasno da se čovek prestao baviti novinarstvom iz straha a najverovatnije i zbog pretnje i ucene od strane pomenutog bilmeza. Da, upotrebljavam baš tu reč, nimalo nije uvreda već se može čak šta više nazvati i komplimentom. Vi zbog toga, ne morate objaviti ovaj komentar. U svakom slučaju ste ga pročitali i to je dovoljno.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси