Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  ТВ ВК из Кикинде престала са емитовањем програма
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 11. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

ТВ ВК из Кикинде престала са емитовањем програма

Телевизија ВК из Кикинде јуче је, након 16 година рада, престала са емитовањем програма.

 

Како у саопштењу послатом медијима наводе оснивач ВК ТВ Зоран Милешевић и главна и одговорна уредница Дијана Суботички Милетић, Регулаторном телу за електронске медије вратили су дозволу за емитовање добијену ове године, а која је важила до јуна 2024. године.

„Притисци које трпи ТВ ВK постали су неподношљиви и неодрживи за функционисање куће која се понаша као регионални јавни сервис и негује истраживачко новинарство. Све структуре јавних власти у Кикинди раде нетранспарентно и крију информације од јавног значаја. Одбијамо да постанемо СНС информативни сервис или телевизија која ће пласирати хвалоспеве о власти без провера чињеница о раду било ког органа или инситуције“, кажу Милешевић и Суботички.

Они су истакли и да „градска власт у Кикинди одобрава вишемилионске своте подобним медијима док одбија да подржи пројекте од јавног интереса, па тако ВК ТВ убира 0 динара из буџета Града Кикинде“.

Како додаје главна и одговорна уредница ТВ ВК Дијана Суботички Милетић,  редакција се труди да сачува регионални ВК радио који постоји од јуна 1997. године и који је „све ово време задржао епитет слободног медија“, као и ВК портал, који је најмлађи медиј у оквиру ВК редакције.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

17.11.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 23:23

dok je bilo...

http://www.kurir.rs/gradevinar-dao-80-miliona-dinara-ds-clanak-728987

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси