Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Награде Савеза новинара Србије и Црне Горе Новици Ђурићу, Браниславу Гулану и Вукману Видаковићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 10. 2016.

Награде Савеза новинара Србије и Црне Горе Новици Ђурићу, Браниславу Гулану и Вукману Видаковићу

Жири у саставу Гордана Ерор, Душан Давидовић и Живојин Ракочевић једногласно је одлучио да овогoдишње награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе припадну Новици Ђурићу, Браниславу Гулану и Вукману Видаковићу.

 

Председник жирија Гордана Ерор изјавила је да су награду „заслужили новинари са великим радом, искуством и утицајем, како у својим срединама, тако и на општем плану. Њихови текстови, укупни рад и ангажман показују непрекинуту истрајност и трагање за професионалном истином.“

Новица Ђурић из Подгорице је новинар Вечерњих новости, Борбе и Политике. Његов рад какрактерише објективно и реално сагледавање комликованих догађаја и појава које прати у Црној Гори. Осим новинарског нерва, његов стил писања је препознатљив и близак читалачкој публици. Ђурић је плодан писац и песник, тренутно обавља функцију председника Удружења књижевника Црне Горе.

Бранислав Гулан из Новог Сада је пре свега економски новинар и агроекономски новинар који се профилисао и као експерт за ове теме у најелитнијим југословенским и српским медијима. Сарадник је бројних научних институција и добитник важних признања.

Вукман Видаковић је са својим листом „Јединство“из  Приштине поделио честрдесет пет година добра и зла, радећи као предани хроничар и професионалац.

Свечано уручивање награда за животно дело биће обављено 29. октобра 2016. године у 13 часова у Прес центру Удружења новинара Србије, Кнез Михаилова 6/III.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси