Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС И ФПН иницирали запошљавање новинара у школама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 01. 2010.

УНС И ФПН иницирали запошљавање новинара у школама


Удружење новинара Србије и Факултет Политичких наука поднели су Министарству просвете иницијативу за измену и допуну Правилника о врсти стручне спреме наставника, стручних сарадика и помоћних наставника.

Изменом Правилника омогућило би се дипломираним политиколозима за новинарство и комуникологију да предају у школама грађанско васпитање, устав и права грађана, уређење друштва, социологију, основе друштвених наука и основе друштвених дисциплина.

У важаћем Правилнику ове предмете могу предавати дипломирани правници, педагози за одбрану и заштиту, професори социологије као и дипломирани политиколози друштвено-политичког смера, политиколози наставног смера и политиколози мађународно-политичког смера.

Према тумачењу ФПН-а већина предмета које су наше колеге изучавале током студија подудара се са наставним планом и програмом политиколошког одељења, тако да нема сметњи да и новинари који су студије завршили на смеру за новинарство и комуникологију могу бити предавачи у школама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси