Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Васић: Не одустајем од штрајка глађу и по цени живота
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 10. 2016.

Аутор: Милорад Додеровић Извор: УНС

Нишки новинар Јовица Васић не жели да прекине вишедневни штрајк глађу

Васић: Не одустајем од штрајка глађу и по цени живота

- Седам дана код куће нисам узимао храну како бих припремио организам за овај штрајк испред Полицијске управе у Нишу који сам започео пре пет дана. Нисам темпирао штрајк за време када су Влада и премијер Вучић у Нишу, нити сам тражио пријем и разговор са премијером, рекао је данас члану Управе УНС-а Милораду Додеровићу новинар нишког дневника "Народне новине" Јовица Васић.

- Хвала свима, па и вама из Управе УНС  који сте се огласили саопштењем и пренели друга реаговања на мој штрајк и који ми добронамерно саветујете да штрајком глађу не угрожавам живот, али нећу одустати. Чак и ако клонем и стигнем до болнице и тамо ћу одбијати храну - рекао је Јовица Васић.

Васић штрајкује с натписом на грудима и леђима: "Штрајк глађу против заштитника лопова и дерикожа"!

Он објашњава да је његов штрајк протест против државних инспекцијских и других органа који „очигледно штите власника нишког дневника 'Народне новине' Витка Радомировића.

Радомировић је постао власник овог листа пре једне деценије, а како каже Васић, од тада „новинаре и остале раднике и у другим медијима чији је власник (РТВ Белами, ТВ Соко Бања, ТВ Блаце и новине  Слобода у Пироту и Тимок у Зајечару) држи у робовласничком положају, без икаквих права, уговора о раду, па и права на синдикално организовање“.

- Када је Радомировић купио "Народне" као један од синдикалних активиста кажњен сам распоређивањем на место лутајућег дописника по региону. Плата ми је и тада и сада 22.300 динара, а добијам поруке да могу остати и без тих пара и без посла. Ја сам био свестан да ће отказ бити сигуран газдин одговор уколико ступим у штрајк. Али, зато што сам проговорио о тајкунским и другим центрима моћи који троше велике паре грађана, могу ме стићи и неке теже казне. Утолико пре уколико бих сада одустао од штрајка. Већ су ми упућени неки озбиљни сигнали и поруке, о чему сам обавестио полицију, а не бих се чудио и када бих доживео судбину неких колега који су лишени живота, јер нису хтели да ћуте, рекао је Васић, додајући да би „био спреман да прекине штрајк једино уколико би у некој земљи добио политички азил“.

Он наводи да га из дана у дан обилазе колеге, доносе цигарете и воду, али да нема колега из "Народних новина" јер се "очигледно плаше да не изгубе и цркавицу коју имају" трпећи самовољу свог газде Витка.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

17.10.

2016.

Sl.Glisic [нерегистровани] у 00:41

VUCICEVA SLABA DIOPTRIJA

Predlazem UNS da odmah kupi "jacu" dioptriju - prvu u istoriji UNS - jedinom premijeru!
Kolegi Jovici Vasicu zelim dobro zdravlje i uspeh u borbi u kojoj ne sme da ostane sam!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси