Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Када ПР служба Града „украде“ интервју са градоначелником
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 10. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Када ПР служба Града „украде“ интервју са градоначелником

Новинарка сајта Колубарске.рс Дарија Ранковић урадила је јуче, поводом сто дана градске власти Ваљева, интервју са градоначелником ове локалне самоуправе Слободаном Гвозденовићем. Делови разговора, стављени ван контекста, само неколико сати након разговора, а пре објављивања на сајту Колубарске.рс обајвљени су на сајту Града.

„Прошле недеље заказала сам интервју са градоначелником поводом сто дана градске власти. Јуче ујутру сам интервју и урадила, да би ме само неколико сати касније пријатељи и колеге позвали да кажу да је интервју објављен на сајту Града“, рекла је за УНС Дарија Ранковић.

 

Она истиче да је нико није питао да ли интервју може да објави, а нарочито не пре објављивања на сајту за који је и рађен – Колубарске.рс.

„У току интервјуа, у просторији су, осим градоначелника, били и његов шеф кабинета и шефица прес службе. Све време су снимали интервју. Нико од њих ме није питао да ли сме да објави делове интервјуа. Мислим да је непотребно говорити о томе да је то недопустиво, нарочито да га још објаве пре мене. Такође, у тој верзији извучени су делови разговора и стављени ван контекста. Цео интервју је уређен онако како њима одговара“, прича Ранковић.

Након што је чула да је „интервју“ објављен, Дарија Ранковић позвала је шефицу ПР службе Града, која је „сматрала да ту нема ништа спорно“.

„Шефица ПР службе Маријана Јефтић ми је рекла да не разуме у чему је проблем и да она тиме промовише мене и сајт Колубарске. Рекла је да ме је питала и да сам рекла да може да објави, што није тачно. Никада ме није питала да објави делове интервуја. То је кршење Закона о ауторским правима, крађа мог ауторског дела и нечувен потез“, каже Ранковић.

У градској управи Ваљева УНС су упутили на шефа кабинета градоначелника Борка Алексића, али он данас није одговорио на наша питања.

Подсетимо, градксе власти Ваљева у претходних месец дана два пута су вређала новинаре.

Одборник Српске напредне странке у Ваљеву Александар Ранковић рекао је у градској Скуштини да су новинари и медији “канцерогено ткиво” и припадници “плебса” и запретио им да за пројектно финансирање “више не рачунају на новац из буџета”, док је неколико дана пре тога градоначелник Ваљева Слободан Гвозденовић рекао да изјаве даје искључиво “дипломираним новинарима”.

Одговор кабинета градоначелника Ваљева

Шеф кабинета градоначелника Борко Алексић накнадно је одговорио УНС-у.

„Поводом Вашег захтева који сте доставили е маилом, дана 13.10.2016. године у 13.20 часова, формиран је предмет и тим поводом надлежни орган Градске управе предузеће неопходне радње, прочитати потребне списе и извести потребне доказе, те ће након тога у року који је прописан Законом о општем управном поступку, одговорити на упућени захтев. Имајући у виду да је Ваш захтев стигао овом органу 13.10.2016. године у 13.20 часова, а да сте захтевали да се одговор достави истог дана до 14.30 часова, обавештавамо Вас да овај орган у тако непримерено кратком року није у могућности да спроведе потребне управне радње, које би резултирале потпуно утврђеним чињеничним стањем у вези за предметом Вашег захтева и адекватним одговором“, стоји у одговору.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси