Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  СОС канал од сутра ван основног пакета СББ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 10. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

СОС канал од сутра ван основног пакета СББ-а

„Програм СОС канала од сутра, 12. октобра, на кабловској мрежи СББ-а неће више бити емитован у аналогном облику", потврдио је Удружењу новинара Србије (УНС) директор и власник овог медија Драгиша Ковачевић.

Разлоге за прекид емитовања Ковачевић види у „његовој вишегодишњој борби против незаконитог рада прекограничних канала од којих су многи у власништву ККР групе која држи СББ“.

Ковачевићу је, како каже за УНС, јуче стигло писмо из СББ-а у којем га обавештавају да СОС канал од среде неће бити емитован у аналогном облику.

„Нико ме није позвао, јуче ми је само стигло писмо обавештења. Они праве такве уговоре да могу да их раскину кад хоће. Искључили су ме из понуде зато што већ годинама указујем на кршење закона од стране прекограничних канала. Власник СББ-а ККР група у свом власништву има неколико прекограничних канала. Већ су ми претили да престанем да причам о кршењу закона јер ће ме избацити из понуде, али ја не планирам да ћутим. Били су и у мојој канцеларији где су ми претили, питали зашто ја то радим и шта ми то треба, рекли да се не качим са њима и уопште били веома непријатни“, каже Ковачевић за УНС.

Он истиче да је жалосно да у само неколико месеци гледаоци и читаоци у Србији остану без два медија која прате српски спорт – СОС канал и лист „Спорт“ који је недавно угашен.

 „Гледаоци који имају основни аналогни пакет СББ-а од сутра неће моћи да прате СОС канал. Програм ће бити емитован само у дигиталном облику, који се доплаћује, тако да ће 60 до 70 одсто људи који плаћају СББ остати ускраћени за овај канал. То није у реду према онима који су закључили уговор са овим кабловским емитером и који су у том тренутку у понуди имали СОС канал“,  објаснио је Ковачевић УНС-у и додао да је велики број грађана и колега пружио подршку овом медију.

На позиве УНС директорка програма СББ-а Сузана Радошевић данас се није јављала.

У објашњењу НУНС-у, СББ је истакао да “СОС канал није угашен“.

„Напротив, и даље ће се налазити у нашој мрежи. СОС канал је део основног пакета дигиталне понуде, коју има више од 65% наших корисника. Подсећамо, сви који немају дигиталну телевизију имају могућност да се бесплатно дигитализују и гледају и до 100 канала више. Поред тога, СОС канал је доступан и преко наших Д3ГО и Д3и сервиса – што СОС чини доступнијим још већем броју корисника, који наше канале гледају преко интернета или својих мобилних уређаја. Компанија СББ посвећена је развоју дигиталних сервиса и позицију на којој се налазио СОС канал у основној понуди искористићемо за њихово даље унапређење, што ће нашим садашњим и будућим корисницима омогућити још боље корисничко искуство“, навели су у СББ-у.  

Ковачевић одговара да „податке које је навео СББ нема нико“.

„У свим мањим градовима највећи број домаћинстава није дигитализован, имају основне пакете., старе телевизоре на којима рисивер за дигитални пакет није могуће поставити. Потпуно је нетачна тврдња СББ-а. Само они који имају више пара, могу да купују тај пакет и да гледају СОС. Њима хвала, али овако не треба да унапређују СОС канал. Не знам зашто нису онда тако унапредили и Спорт клуб? Ја ћу, у сваком случају, наставити да  инсистрирам код свих домаћих и међународних институција да се закон поштује и да за прекограничне канале важе иста правила као за прекограничне“, рекао је Ковачевић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси