Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Дирекција фестивала репортаже: Последњи ИНТЕРФЕР у Апатину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

09. 10. 2016.

Аутор: УНС Извор: Интерфер

Дирекција фестивала репортаже: Последњи ИНТЕРФЕР у Апатину

Дирекција фестивала репортаже ИНТЕРФЕР који се сваке године одржава у Апатину саопштила је данас да је ово последњи фестивал одржан у овој општини „док је оваква власт на челу“.

„Ово је последњи ИНТЕРФЕР који је одржан у Апатину! Разлог је један, али довољан. Овај фестивал више није добродошао у Апатину, од када је дошло до промене власти у општини. Управо идеали овог фестивала: новинарска храброст, тежња за истином, приказивање стварности и указивање на негативности у друштву, су у Апатину пали на испиту“, навела је дирекција фестивала у саопштењу достављеном УНС-у.

Они истичу да су „од дана када је телевизија Апатина емитовала снимак отмице и потом тај снимак уступила свим редакцијама националних и других телевизија, означени као непријатељи партије која је управо захваљујући тој отмици и другим нечасним радњама дошла на власт“.

 „Наш грех је неопростив - показали смо истину! Други грех је што се нисмо бојали те истине и наставили смо да радимо објективно, истинито и достојанствено. То очито више нису вредности које могу да опстану у овом граду. Као што се и данас видело, нови председник општине Апатин, Радивоје Секулић није дошао данас да  поздрави најбоље новинаре Србије, чиме је јасно и недвосмислено показао свој однос према једином интернационалном фестивалу репортаже који се одржава у Србији и Апатину, а на коме је само ове године учествовало преко 300 аутора из земље и света“, неводи се у саопштењу.

Дирекција фестивала додаје да су „новинари ТВ Апатин данас застрашени, а неки су се морали сколонити из земље“.

„Више од пет месеци уништава се ТВ Апатин тако што се не исплаћује државна помоћ која је добијена на јавном конкурсу. У знак протеста, одлучили смо, да док је ова и оваква власти на челу општине, више никад не одржимо ИНТЕРФЕР у Апатину. Тражићемо неко друго место за слободну реч и мисао, а верујемо да таквог места има у Србији. Надамо се да ћете истину о овом фестивалу пренети у ваше редакције. Видимо се идуће године на неком другом месту“, наводи се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси