Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Двадесет пет година од убиства новинара “Вечерњих новости” Милана Жегарца
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 10. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Двадесет пет година од убиства новинара “Вечерњих новости” Милана Жегарца

Удружење новинара Србије (УНС) подсећа да се данас навршило двадесет пет година од убиства новинара "Вечерњих новости" Милана Жегарца. Жегарац је убијен снајперским метком 7. октобра 1991. године у Вуковару. Имао је 44 године.

 

Истражујући за “Досије о убијеним и несталим новинарима”, УНС је сазнао да је Жегарац убијен на углу Трпињске цесте и Херцеговачке улице. Његово тело, дан после убиства, успео је да извуче војник на редовном одслужењу рока у ЈНА Зоран Милановић.

Жегарац је погођен једним метком у врат и претпостављало се да је убијен снајперским хицем са хрватских положаја.

Међутим, за “Досије” УНС-а, новинар тадашње ‘Борбе’ Бранислав Гулан рекао је да је трагичну вест чуо од команданта којег су сви звали Коле, припадника “црвених беретки”.

По Гулановим речима, командант Коле је признао да су он и његове снаге грешком пуцале на особе које су претрчавале улицу са непријатељских положаја.

Истрага о убиству новинара Милана Жегарца никада није покренута.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

07.10.

2016.

Svedok veteran sa Trpinjske [нерегистровани] у 16:08

Gulane ???

Žegarca jesu ubili "naši", pošto je od kafea "B&W" prešao "ničiju zemlju", i sa dobrovoljcem Jokićem iz Dalja (teško ranjen i preminuo istog dana) naleteo na borce na isturenim položajima, bio je u maksirnom prsluku, i desilo se šta se moralo desiti kad se pređe ta magična linija.

Takođe, bilo bi dobro da neko javi Branislavu Gulanu da 1991 JSO nije postojao, a da "Kapetan Kole" nije Radoslav Kostić, već jedno generalsko dete kome je tata omogućio "da se malo igra rata" - naravno drugi su ginuli u tim Koletovim "akcijama".

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси