Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јубилеј „Књиге солидарности“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 10. 2016.

Аутор: Ј. Р. Извор: УНС

Јубилеј „Књиге солидарности“

„Књига солидарности“, програмска акција првог програма Радио Београда, обележиће сутра 45 година постојања.

Поводом јубилеја у Галерији РТС-а од 10 до 18 часова биће приређена размена књига – грађани ће моћи да донесу било коју књигу из своје библиотеке, а за узврат ће добити једно издање РТС издаваштва на поклон.

Најстарија акција јавног сервиса има хуманитарну и просветитељску мисију опремања школских библиотека у свим крајевима где се говори, пише и чита српски језик. Од њеног оснивања 6. октобра 1972. године прикупљено је готово три милиона књига.

- Обновили смо и библиотеке многих манастира у Србији, а око три хиљаде наслова прослеђено је Хиландару. Такође, захваљујући нашим слушаоцима, гледаоцима и читаоцима отворено је 37 књижница у  Француској, Немачкој, Аустрији, Швајцарској, Мађарској и Румунији – рекао је уредник акције Михаило Шћепановић.

Следећа школа чија ће библиотека бити обогаћена новим књигама биће Средња техничка школа у Трговишту, а у наредних девет месеци планиран је обилазак још 11 места.

Новости о „Књизи солидарности“ емитују се у прилогу Јутарњег програма Радио Београда 1 сваке недеље од 7.15 до 7.30 часова.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси