Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Почела дводневна конференција о слободи медија у Бечу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

14. 09. 2016.

Извор: УНС

Почела дводневна конференција о слободи медија у Бечу

Представница ОЕБС-а за слободу медија Дуња Мијатовић, шеф мисије ОЕБС у Србији Петер Буркхард и амбасадорка Холандије при ОЕБС-у Десире Копмелс отворили су данас у Бечу регионалну конференцију о слободи медија „Gaining a Digital Edge: Freedom of Expression“. На дводневној конференцији говориће се о изазовима и преиспитивању новинарства у дигиталном окружењу, као и регулацији онлајн сфере.

 

“Без интернета данас нема слободе изразавања и слободе медија. Постоје успостављени медјународни стандарди који у одређеним случајевима могу ограничити ову слободу, али је јако важно разговарати о томе шта све спада у питања националне сигурности и јавног реда због којих се она може ограничавати. Због тога је јако важно да о томе разговарамо. Ако се не боримо за слободу интернета и слободу изражавања, друштва и будуће генерације ће патити. Ограничавање слободе мишљења није нешто бих волела да видим у 21. веку”, рекла је Мијатовић.

Догађају присуствује око 120 новинара, адвоката и представника цивилног друштва из 14 земаља југоисточне и централне Европе, као и велики број делегација мисије ОЕБС из света.

Конференцију организује Мисија ОЕБС у Србији, у сарадњи са представницом ОЕБС-а за слободу медија, Централно европским универзитетом (ЦЕУ) из Будимпеште и СХАРЕ фондацијом.

Ово је четврта по реду конференција о слободи медија. До сада су ове конференције одржане у Котору (2013), Будимпешти (2014) и Београду (2015).

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси