Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Синдикат Радио телевизије Крагујевац: Раскид приватизације вероватна опција
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 08. 2016.

Извор: УНС

Синдикат Радио телевизије Крагујевац: Раскид приватизације вероватна опција

Представници УГС Независност Радио телевизије Крагујевац (РТК) траже састанак са Министарством привреде да би сазнали шта их очекује уколико дође до раскида приватизације. Од овог сценарија страхују јер власник РТК Радоица Милосављевић није испоштовао купопродајни уговор – није уплатио уговорену суму за обнову технике, није измирио доприносе држави, а запосленима дугује зараде за скоро пет месеци.

- Бојимо се да је раскид приватизације вероватна опција, а нико не зна који ће модел у том случају министарство применити на нас, да ли прелазимо на социјални програм, да ли можемо да рачунамо на фонд солидарности, који су рокови... Када будемо имали конкретне информације које можемо да пренесемо колегама, одржаћемо и конференцију за медије – рекао је УНС-у председник  УГС Независност Горан Антонијевић.

Он је демантовао наводе сајта Н1 да је РТК ступио у штрајк.

- Договорили смо се да никаквог штрајка неће бити. Информативни програм није емитован за викенд по одлуци директорке због наводних техничких проблема, мада, ја као руководилац техничког сектора не знам за такве сметње – изјавио је Антонијевић.

Он је додао да је нетачна информација да је о прекиду програма одлучио синдикат и да они то не могу да ураде јер, по закону, не смеју да ометају колеге које желе да раде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси