Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Почела реконструкција трећег спрата Дома новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

29. 07. 2016.

Извор: УНС

Почела реконструкција трећег спрата Дома новинара

Удружење новинара Србије (УНС) започело је реконструкцију трећег спрата Дома новинара.

 

На трећем и делу првог спрата у току је замена електро,телекомуникационих инсталација и инсталација за централно грејање. Чајна кухиња на трећем спрату се адаптира, као и пресостале канцеларије. На овој етажи дрвени прозори биће замењени алуминијумским, биће урађен нови равнајући слој за подове и замњена керамика.

Радови вредни око 10.000 евра биће завршени у августу.

УНС је у 2012. и 2013. години урадио нову фасаду са термоизолацијом на дворишној страни зграде.

У  јануару 2013. године завршена је реконструкција петог спрата Дома новинара. Обновљене су комплетне инсталације за грејање, електро и водоводне инсталације. Завршена је и реконструкција кухиње, мокрих чворова, а постављен је нови равнајући слој на целом спрату.

У 2014. години замењени су радијатори на првом спрату, уређене су подрумске просторије, уграђени су клима уређаји у све просторије, док је у 2015. години потпуно реновиран шести спрат зграде.

 

У последњих десет година комплетно су замењене елекричне, водоводне, канализационе и телефонске инсталације. Све канцеларије имају кабловски интернет а уграђена је и опрема за противпожарну заштиту. Већина дотрајалих дрвених прозора замењена је алуминијумским, што је повећало енергетску ефикасност, а замењени су и подови на свим спратовима.

Реконструисани су сви санитарни чворови, уведен је видео надзор у целој згради, лифт који је постављен 1935. године је ремонтован, а задржана је јединствена кабина у облику ваљка.

Преостало је да се замени кров, постави термоизолација, обнови фасада са уличне стране и замене преостали дрвени прозори алуминијумским, чиме ће реконструкција овог здања изграђеног 1934. године које је проглашено спомеником културе бити завршена.

У реконструкцију зграде после 2000. године УНС је уложио око милион евра.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси