Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  РТВ „Шабац“ напустило седморо радника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

22. 07. 2016.

Аутор: Ј. Р. Извор: УНС

РТВ „Шабац“ напустило седморо радника

РТВ „Шабац“ овог пролећа напустило је седморо хонорарних новинара и техничара, а према незваничној информацији оставку је најавила је и уредница информативног програма Маргарета Мусић. Већина њих прешла је на телевизију „Коперникус“ које је у Шапцу отворила дописништво.

Као разлоге за одлазак неколико бивших запослених навело је тешке услове за рад и лошу атмосферу.

„Радили смо под страшним притисцима и сви су били нервозни. Највећу тортуру смо трпели док смо радили кампању за изборе 24. априла. Када сам хтео да одем претили су ми тужбом“, рекао је један од саговорника УНС-а који је желео да остане анониман.

Са друге стране, саговорник који такође није хтео да његово име објавимо казао је да је на телевизији „Шабац“ имао добре услове за рад, али да је била јавна тајна да ће хонорарцима бити раскинути уговори.

„Никада нисам имао проблеме на бившем радном месту и плата је увек била редовна. Међутим, било је превише запослених и знало се да ће доћи до отпуштања. Хонорарци би у том случају били први на удару. Дописништво „Коперникус“ је тада тражило раднике и искористио сам прилику да пређем пре него што добијем отказ“ рекао је он.

Ове наводе демантовао је власник РТВ „Шапца“ Александар Живановић који је ову медијску кућу купио у другом кругу приватизације крајем прошле године.

„Трудимо се да обезбедимо веће плате тако што ћемо повећати приходе, а не отказима. Већина запослених који су недавно отишли то су учинили јер су желели да раде за кабловску телевизију „Коперникус“. Нама сада фали људи. Већ смо запослили сниматеља и монтажера, а расписали смо и конкурс за нове раднике“ изјавио је Живановић за УНС.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси