Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Бета: Ненамерна грешка одмах исправљена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 07. 2016.

Извор: УНС

Бета: Ненамерна грешка одмах исправљена

„Новинска агенција Бета поступила је јуче крајње професионално у случају информације о петицији ’Сачувајмо Политику’ и моментално, на оправдану интервенцију УНС-а, емитовала исправку, са објашњењем и молбом свим корисницима да емитују исправљену верзију. Реч је о уобичајеној, иако реткој процедури, коју имају и највеће светске новинске агенције“, одговорила је Бета на саопштење УНС-а.

„Исправљена информација није оставила никакву дилему о томе ко је покретач петиције (редитељ Александар Мандић), а УНС је јасно означен као организација која је текст петиције само пренела, уз позив новинарима и јавности да је потпишу. За 22 године колико постоји, током којих је објавила на стотине хиљада информација, Новинска агенција Бета никада, па ни у овом случају, није учинила намерну грешку. Оне малобројне случајне, као што је ова, моментално је и недвосмислено исправила, поштујући високе светске стандарде“, наведено је у одговору агенције „Бета“.

Подсећамо, Удружење новинара Србије (УНС) данас је у саопштењу навело да је јуче је подржало петицију „Сачувајмо Политику“ коју је покренуо режисер Александар Мандић, некадашњи председник УО РТС-а, а да је агенција „Бета“ вест о тој подршци срочила тако да кориснике свог сервиса доводи у заблуду о томе ко је петицију покренуо, а ко ју је подржао, па је петиција Александра Мандића прекрштена у петицију УНС-а. УНС је тада питао „Бету“ да ли се ради о случајној или намерној грешци и позвао је да недвосмислено исправи пропуст.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

11.07.

2016.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 21:12

МА ГДЕ БИ ОНИ!?

Одговор агенције Бета, личи ми на онај виц о мађараској собарици. Ма где би они обрнули такву вест? Случајно! Мајке ми! И још кажу да је то "уобичајена процедура коју имају и светске агенције".......
Знате, ми (Бета) и свет!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси