Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Ограничења да се не односе на Суботицу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

06. 01. 2010.

Ограничења да се не односе на Суботицу


Председник Демократског савеза војвођанских Хрвата Петар Кунтић затражио је отвореним писмом од министра за људска и мањинска права Светозара Чиплића да утиче на Републичку радио-дифузну агенцију да не ограничава емитовање програма хрватских телевизија у кабловском систему Републике Србије под изговором кршења ауторских права. Кунтић сматра да се тиме не наноси само штета хрватској мањини него и политичка штета Републици Србији, каже се у отвореном писму Петра Кунтића, председника ДСХВ-а.

Он је за програм на хрватском језику Радио Суботице изјавио да Хрвати у овом граду треба да буду поштеђени ограничења која је Републичка радиодифузна агенција прописала за емитовање неких страних програма.

- Ми желимо да у Суботици и околним насељима имамо исти статус као и припадници мађарске и румунске заједнице у оним местима у којима је њихова концентрација највећа, баш како је то рекао заменик председника Савета РРА Горан Караџић. Пошто је у Суботици највећа концентрација припадника хрватске мањине, ми желимо да се Суботица изостави из најављених затамњења и скидања с програма појединих емисија хрватских програма - изјавио је Кунтић.

Кунтић је истакао и да се у обзир морају узети и обавезе које Србија има по споразумима, попут Повеље о регионалним или мањинским језицима, Оквирне конвенције за заштиту националних мањина и Споразума између Републике Србије и Републике Хрватске о заштити мањинских права. Он је рекао да је најављено ограничење пријема хрватских ТВ канала кршење Устава Републике Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси