Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Матић: Нема застоја у истрагама убистава новинара, Кецман посвећен истрази убиства Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

24. 06. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Матић: Нема застоја у истрагама убистава новинара, Кецман посвећен истрази убиства Пантића

“Нема застоја у истрагама убистава новинара, она иде својим током”, рекао је данас Удружењу новинара Србије (УНС) председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић. Он је додао да не може да коментарише изјаву бившег начелника београдске Управе криминалистичке полиције и шефа радне групе за решавање случаја убиства Милана Пантића Драгана Кецмана да "некоме очигледно смета што је истрага о убиству Милана Пантића на корак од решења".

 

“Радна група посвећена је решавању случаја убиства Милана Пантића. Свакако ћемо на седници Комисије за истраживање убистава новинара, чији је члан Драган Кецман, разговарати о овој тврдњи и о проблемима у раду на овом случају”, рекао је Матић.

Матић је додао да има веома позитивно искуство у раду са Кецманом и да не зна како да коментарише изјаву в.д.директора полиције Владимира Ребића да је Кецман смењен како би се "посветио решавању убистава новинара".

“Не знам како да коментаришем јер је он свакако посвећен овим случајевима. Комисија је основана са циљем да се да додатна институционална подршка за решавање случајева убијених новинара. Кецман је водио Радну групу која је резултирала подизањем оптужнице за убиство Славка Ћурувије. Његов допринос је свакако био веома велик. Исто тако, када је почео да води Радну групу у случају убиства Милана Пантића примењујући искуство из случаја Ћурувија, остварени су битни помаци, што сам и рекао недавно, приликом обележавања 15-годишњице овог убиства”, рекао је УНС-у Матић.

Веран Матић поновио је да има нових сазнања у вези са истрагом убиства новинара Милана Пантића, али да о детаљима не може да говори јер би то угрозило истрагу.

Он је такође, истакао и да у случају Даде Вујасиновић “ових дана очекујемо резултате вештачења из Холандског форензичког института”.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси