Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Славица Суботић Браун: Летња шема као и прошле године, тенденциозно извештавање медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

20. 06. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Славица Суботић Браун: Летња шема као и прошле године, тенденциозно извештавање медија

У програмској шеми РТВ-а од ове недеље нема емисија „Радар“, „Прави угао“, „Прес и ја“ и „У недостатку доказа“, док су и даље на програму емисије „Сучељавање“ и „Политбиро“. На питање УНС-а вршиоцу дужности директора програма РТВ-а Славици Суботић Браун да ли то значи да ће једино ове две емисије остати у летњој програмској шеми и који је био критеријум за селекцију, Суботић Браун је истакла да ће се и ове емисије емитовати „само док се не конституишу Владе Војводине и Србије и да није било критеријума, већ да је само одлучено да ће се смањити број информативно-политичких емисија“.

 

„Летња шема Радио-телевизије Војводине (РТВ) иста је као и претходне године. Покушавамо да реласкирамо програм и емитујемо независну продукцију. Намера нам је да стабилизујемо покрајински јавни сервис и да радимо без притисака који стижу са свих страна, а медији и јавност у свему виде лошу намеру и политчке обрачуне“, рекла је за Удружење новинара Србије (УНС) Славица Суботић Браун.

„Када се заврши формирање Владе и министарстава и аутори ових емисија иду на одмор. Као и сваке године, лети се трудимо да емитујемо опуштенији програм. У претходном периоду накуповано је много програма независних продукција и морамо то почети да емитујемо. Не знам због чега се у сваком нашем кораку види зла намера. Колико сам ја на РТВ-у, 30 година, сваког лета је било тако“, истиче Суботић Браун.

Она је додала да ће се за све те емисије од септембра одлучивати хоће ли наставити са емитовањем.

„То ћемо видети у септембру, сада се спремамо за летњу шему“, каже Суботић Браун.

Она додаје и да запослени у РТВ-у трпе велике притиске.

„Има нас мало, доста колега је на годишњем одмору, радимо много, а свакодневно трпимо притиске. Сваки наш корак се тумачи као политички, а ми се само трудимо да свој посао радимо како треба. Није тачно да је смењено 14 уредника. Нико од њих није имао решења за та места, а моје је право да бирам свој тим у који имам поверења и за који знам да ће радити објективно“, рекла је Суботић Браун и додала да око 900 новинара и медијских радника у овој кући, од њих око 1300, има плату мању од просечне.

„Само мали број људи, њих око 50,  је имао огромне хонораре, док су остали примали минималне зараде. Не знам како је могуће да се прави толика разлика. Жао ми је да гледам људе који имају породице, а који имају плате мање од просечних, да би једна група људи која је дошла из Београда могла да има огроман хонорар“, истакла је Суботић Браун.

Коментари (2)

Остави коментар
уто

21.06.

2016.

Radnik RTV [нерегистровани] у 08:05

Istina

Ovo je potpuna istina što je napisala gospođa Subotić-Braun.

Одговори
пон

20.06.

2016.

активни пензионер [нерегистровани] у 17:45

Подршка бившим колегама у РТВ

Апсолутно подржавам текст Славице Суботић Браун, као пенизонисани уредник Радио Новог Сада. Невероватно је да многе моје бивше колеге имају коефицијенат 2,3о што је око 35 хиљада динара, с тим што им се лични доходак није мењао десет година, а био је и умањен као и свима у држави. Стоји отворено питање: када су ти уредници били толико добри и "креативни" што су отпуштани из бивших редакција и хоће ли и у будуће уредници који се отпусте из одређених ТВ кућа пронаћу ухлебљење у РТВ. Нимало није неважно и то: колико они познају војвођанску средину или се руководе одређеном политиком? А да ли је то оно слобоодно и независно новинарство или тендециозно и пристрасно. Невероватно је да нико од оних који их подржавају не тражи на увид њихова примања, а нарочито, колико треба издвојити из буџета РТВ ради довожења и одвожења тих новинара који (изгледа) никоме не требају у Београду? Чудно је да нико није малим прстом мрднуо када се мењао Петар Јовановић и његова "екипа", врло кратко је била на челу куће Дина, а још краће Блажо, али они нису из Београда, већ из Ср. Карловаца, односно Новог Сада. Молим УНС да се активно, зарад истине, укључи, колико му је то могуће, у расветљавање ситуације у РТВ, јер ово преношење ставова постаје - бесмислено.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси