Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Одговор покрета ДЈБ УНС-у: Нећемо комуницирати са блатоидима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

08. 06. 2016.

Извор: УНС

Одговор покрета ДЈБ УНС-у: Нећемо комуницирати са блатоидима

На питање Удружења новинара Србије (УНС) због чега председник покрета "Доста је било" Саша Радуловић прети обезбеђењем и не жели да одговара на питања новинара Студија Б и Пинка, покрет "Доста је било" одговорио је УНС-у да су Информер, Телепромптер, Пинк и Студио Б "блатоиди" и "пропагандни тимови Александра Вучића", као и да Покрет са њима неће да комуницира. Одговор покрета "Доста је било" преносимо у целости.

Дужности и задаци оних институција које се називају медији јесте благовремено, истинито, објективно и непристрасно извештавање грађана, које има за циљ да пружи информације на основу којих они даље могу донети смислене политичке одлуке. Истински и професионални медији остају конзистентни и у потпуности имуни на све економске и политичке утицаје. Политичари и политичке институције, на основу медијских закона Републике Србије, не смеју да оснивају медије, нити њима управљају, нити уређују њихов политички садржај.

С друге стране, блатоиди Информер, Пинк, Студио Б, Телепромтер итд. су интересне организације које функционишу као пропагандни тимови Александра Вучића. Они нису медији. Запослени у тим организацијама нису новинари. Они на најгрубљи могући начин крше све чланове Етичког кодекса новинара Србије који пружа професионални и етички оријентир поступања новинара. Њихов циљ није објективност, већ приземна пропаганда мандатара.

Свакоме је јасно да је Александрар Вучић истински главни и одговорни уредник блатоида јер иза њиховог поразног и приземног садржаја стоји он лично. Мандатари блатоиде користи у политичком обрачуну за дискредитацију и најгрубље вређање неистомишљеника. Актуелна медијска слика остаће упамћена као најмрачније доба и сведочиће о томе како не треба поступати.

Покрет “Доста је било” неће комуницирати са нити одговарати на питања пропагандног тима Александра Вучића. Ако мандатар жели нешто да нас пита, мораће то да уради лично.  Са друге стране, наставићемо да одговарамо на сва питања медија и новинара.

Прес служба покрета “Доста је било”

Коментари (5)

Остави коментар
пон

19.12.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 17:19

Re: НЕ-МЕДИЈ

Друга реченица- (питање) јако добро дефинише дасу тако створени "медији" пропагандна оделења партијаи појдинаца.

Одговори
пон

13.06.

2016.

Milan Počuča [нерегистровани] у 10:22

Ovdje Rodos-ovdje se pokaži

Mislim da je profesija NOVINARA ugrožena do poniženja-čemu ste(smo) i sami dosta doprinijeli. OVO JE PRILIKA -DA SE SVI POSLENICI JAVNE RJEČI s o l i d a r i š u - I TOTALNO BOJKOTUJU OVOG ....ne znam kako ni da ga nazovem....ako ovu priliku propustite- propustili ste S V E

Одговори
чет

09.06.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 12:56

Re: RADULOVIĆU GEBELS NIJE RAVAN

Novinari koji punim plućima podržavaju divljačko(ne kažem nekulturno,necivizacijsko ponašanje,jer je to blago) ponašanje Radulovića treba da znaju da rade na svoju štetu.Osokoljen takvom podrškom , sutra će se naći na udaru i oni sami, samo ako ne pišu onako kako Radulović zamišlja. Krajnje je opasno da Radulović nekoga etiketira da nije novinar,a medij da to nije,jer to podseća na firerizam , tako je prema Jevrejima se ponapao nacistički zločinac i Hitlerov pi ar Gebels. Poštovane kolege, zamislite kako bi se sutra, kada bi eventualno došao na vlast lik sa prezimenom Radulović, ponašao prema medijima, novinarima,ako se sada kao sitna riba u parlamentu ovako necivilizovano ponaša i čak huška obezbedjenje prema legalno i legitimno akreditovim novinarima.Braniću svakog novinara bilo iz koje redakcije, jer je to časna profesija, neću ulaziti u to ko je kome naklonjen,jer može se videti,a to niko ne pominje, koliko je novina,pojedinaca, medija protivnik aktuelne vlasti.I to je - OK. Ali, ovakvo Gebesovsko nacističko ponašđanje radulovića prevazilazi i 1941. godinu.

Одговори
чет

09.06.

2016.

Sl.Glisic [нерегистровани] у 08:17

Re: ZASLUZENI SAMAR

Po ovom saopstenju - tzv. novinari - zasluzili su pesnicu u glavu a ne samo samar. Dobro je da neko ima "nesto u gacama" i da nedvosmisleno nazove pravim imenom jadnike koji se lazno predstavljaju...
Razumem da je mucno stanje u Srbiji...Da je mladima tesko da pronadju posao od koga mogu da zive... Ali, prostituisanje u ovoj oblasti je kao neskrivena tetovaza - NIKADA ne moze da se obrise niti da se sakrije!

Одговори
сре

08.06.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 17:37

Šta definiše "medij"

Kako definisati šta je to jedan javni medij? Da li je list-televizija-radio koji pokrene jedna politička partija ili čiji vlasnik postane politička partija, ili neko u sprezi sa političkom partijom, javni medij ili propagandno odeljenje te političke partije?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси