Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Зоран Пановић: Нетачне информације да ћу бити директор програма РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

13. 05. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Зоран Пановић: Нетачне информације да ћу бити директор програма РТВ

Донедавни уредник дневног листа „Данас“ и водитељ емисије „Прес и ја“ на Радио-телевизији Војводине (РТВ) Зоран Пановић рекао је данас УНС-у да су медијске спекулације да ће бити нови директор програма РТВ-а нетачне и некоректне. „То су спекулације, није тачно да ћу бити директор програма, некоректно је такве ствари писати. РТВ је јавни сервис, постоји процедура за именовање директора, мора прво да се распише конкурс“, рекао је Пановић и додао „да ни са ким није о томе ни разговарао“.

 

„Свашта се пише, ја тамо само водим емисију, а људи мисле чим уђеш у студио, бићеш директор програма. Уопште о томе није било речи“, рекао је Пановић УНС-у.

Коментари (2)

Остави коментар
суб

14.05.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 17:24

А ШТО ДА?

Пита читалац за Пановића: ”А што да не”? Ја бих супротно:” А зашто да?”. Немам, наравно, разлог да сам супротног мишљења изузев - професионализма. Може неко, наиме, да буде изузетан у писаном медију, али друга су прича ТВ или радио. Још већа је разлика у уређивању. Све се то, као на длану, види на екрану. Довођење на чело кућа појединаца без конкретног искуства нанело је грдну штету свима. Прошлост са Милановићем понављена је на РТС кад су устоличили Бујошевића и још неке на другим позицијама. Примера је сијасет и личе, извините за поређење, на жељу девојчице са краћом ногом да буде балерина. Велико искуство је нужно за уредника и, посебно, директора ТВ куће. То се, међутим, мало поштује у низу година. Због тога су екрани препплављени разним фацама, говор је ужасан, неразумљив, локални акценти доминантни, реченице несувисле, вести срочене преписивањем агенција и неприлагођене слици...Јавни сервиси, та два у Србији, морају да буду пример доброг новинараства, а нису, на жалост, због погрешног одбира кадрова. Рибу с главе, зна се одвајкада, морамо гледати.









Одговори
пет

13.05.

2016.

Zoran Modli [нерегистровани] у 21:39

A što da ne?

To uopšte ne bi bio loš izbor. Zato se i nadam se da tu gde se dimi ima i vatre :-)

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси