Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  „Блиц“: Претио нам функционер СПС; Шљивић: Новинар је погрешио
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 04. 2016.

Извор: УНС

„Блиц“: Претио нам функционер СПС; Шљивић: Новинар је погрешио

Дневни лист “Блиц” објавио је данас текст “Социјалиста претио ‘Блицу’” у ком се наводи да је носилац листе Социјалистичке партије Србије (СПС) у Вршцу и директор “Другог октобра” Љубисав Шљивић јуче претио дописнику овог листа из тог града Владимиру Вашалићу.

Како је наведено у тексту, Шљивић, „који је 19. априла приведен због оптужби зазлоупотребу службеног положаја због малверзација у износу од три милиона динара, јуче ујутро телефоном је позвао новинара Владимира Вашалића из Вршца и претио му због текста чији је он био један од аутора“. 

„’Треба ти још да живиш у овом граду...’, запретио је Љубисав Шљивић, први човек вршачког СПС, новинару 'Блица' Владимиру Вашалићу због текста о његовом привођењу”, наводи “Блиц”.

Како је за овај лист рекао дописник Вашалић, Шљивић га је питао да ли је он писао текст “Врх СПС пере руке од ухапшеног Шљивића”?

“Одговорио сам да јесам за сајт и део текста за штампано издање, а онда је он осуо паљбу: 'Ма какве, бре, три милијарде, ради се о три милиона! Ма све ћу да вас тужим, и тебе и ове твоје! Шта тамо пишеш Шљивића се СПС одрекао...! Ј**** ти матер, и теби и свима твојима“. И ко је тај Јеловац што је писао текст са тобом? Свима ћу вам се н******* мајке, а ти треба још да живиш у овом граду!', рекао ми је и након тога прекинуо везу”, каже Вашалић. 

Он је додао да је неуспешно покушавао да објасни Шљивићу да је у питању ненамерна грешка јер се у тексту наводи сума од 3,6 милијарди динара уместо три милиона.

Дописник “Блица” случај је јуче пријавио и полицији. 

На позив УНС-а, функционер СПС-а тврди да није претио новинару..

„То што је данас написано у тексту 'Социјалиста претио ‘Блицу’' је апсолутна неистина. Јуче ујутру сам купио новине, видео текст и позвао Вашалића. Он и ја се знамо одавно, имам његов телефон, знам му и родитеље. Позвао сам га око 8.15 желећи да са њим поразговарам о тексту. Рекао сам му да су у тексту написане неистине и да се не ради о износу од 3,6 милијарде динара већ о 3 милиона. Знате, то је велика разлика. Питао сам га да ли је он писао текст,  рекао да то није у реду јер ми треба у овом граду још да се виђамо, а да се не стидимо један другог. То што сам изговорио није било претња нити је имало такав тон. Цивилизовано сам са њим разговарао. Такође, ниједном га нисам опсовао, то су неистине. Рекао сам да ћу га тужити и вероватно је због тога написао да сам му претио. То је моје право, он је непрофесионално одрадио свој посао”, каже за УНС Шљивић и додаје да цени “што се новинари држе заједно, али да је Вашалић направио велику грешку у тексту”.

“Очекивао сам да ће исправити грешку у данашњем издању, да ће написати да је погрешио, зато нисам тражио деманти, али данас видим да пише како сам му претио”, рекао је Шљивић и потврдио да је јуче дао изјаву полицији поводом овог случаја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси