Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Јокановић: Ако нема цензуре, зашто ме је Вучић звао 2014?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

21. 04. 2016.

Извор: Н1

Јокановић: Ако нема цензуре, зашто ме је Вучић звао 2014?

Писац и сценариста Жарко Јокановић рекао је у Новом дану на Н1 да га је премијер Александар Вучић звао у новембру 2014. године због његових колумни у Блицу. О садржају тог разговора Јокановић није желео детаљније да говори јер, како каже, држи своју реч.

Говорећи о стању у медијима и коментаришући изјаве Вучића да у Србији нема цензуре, Јокановић је упитао: "Господине премијеру, ако никога не цензуришете зашто сте мене звали 14. новембра 2014. године да разговарамо на тему мојих колумни у Блицу? И тачка".

Јокановић објашњава да су његове колумне наставиле да излазе у Блицу и после тог разговора, за разлику из 2012. године, када су, како каже, биле забрањене у Политици на интервенцију Бориса Тадића.

Гост новог дана каже да је власт учинила све да сатанизује опозицију и да је милион пута поновљена лаж постала истина, а да је милион својих лажи затрпала милионим нових.

"Било би корисније да смо прелиставали штаму од пре две или три године, где имамо најаве о изградњи јефтиних станова, најава о легендарној фабрици чипова у коју ће се уложити четири милијарде евра, данас видим најаве о седам милијарди долара. Они бре, људи, лажу у милијардама и то није нормално", наглашава Јокановић.

Он каже да се у Србији дешава "некрофилизација медија", а да се последње три недеље на свим насловним странама распреда о убиству младе жене у Борчи.

"Начин на који су медији то развлачили по новинама је убијање те жене изнова. И онда данас видимо да је премијер који глуми супермена објавио да ће за 48 сати бити откривено име убице, баш усред изборне ћутње. Да ли је то случајно? То није његов посао, нити да се тиме бави, нити да то објављује. А заборавили смо да је у новембру најавио да ће за 48 сати били ослобођени отети српски држављани у Либији, па смо их ове године дочекали у ковчезима. Доста ми је његових најава", каже Јокановић.

Према његовим речима, у Србији се гради култ личности и страшан аутократски систем, а премијер изиграва супермена.

"Није добро да Србија стоји само на једној нози. Па нисмо ми рода, ми смо Србија. Уједињени могу све, сем да поправе плафон у нишкој болници, па се он срушио на тек оперисане пацијенте. Уједињени могу да са 100 аутобуса путују по Србији", прокоментарисао је гост Новог дана слоган коалиције окупљене око СНС.

Када су у питању истраживања, које са мањим разликама предвиђају да ће СНС освојити око 50 одсто гласова бирача, Јокановић каже да те анкете не могу бити меродавне јер су рађене телефонским путем.

"То су људи који су одговорили. Они су позвали 500 људи, а 1.500 људи није хтело да одговори. Једини успех ове власти је да се људи плаше да искажу своје мишљење. Можете мислити када их позову на телефон и питају како ће гласати? Људи дају пожељне одговоре, политички пожељне одговоре.Људи се плаше отпуштања и да ће остати без посла, а та прича о отпуштању из јавног сектора ће се наставити већ 25. априла", предвиђа Јаковљевић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси