Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Округли сто УНС-а у Банатском Новом Селу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

18. 12. 2009.

Округли сто УНС-а у Банатском Новом Селу

Округли сто у Банатском Новом Селу, окупио је јуче неколико локалних информативних листова који периодично излазе у насељеним местима Града Панчева, а тема разговора коју је иницирало Удружење Новинара Србије је била "Локални медији у време економске кризе".



Представници УНС-а, потпредседник Бранко Жујовић, члан извршног одбора Петар Јеремић и члан Управе Мик Валентин су упознали колеге у локалним заједницама са активностима УНС-а у одбрани новинарске професије и помоћи које ови медији могу да очекују од ове струковне организације.

Жујовић је понудио неколико модела удруживања ради лакшег остваривања појединих циљева локалних медија, првенствено ради могућности учествовања на Европским конкурсима за финансирање информативних гласила, који се очукују већ током идуће године. Жујовић је понудио логистику УНС-а ради лакше реализације ових пројеката, укључујући и правну уколико је потребна.

Као позитиван пример Јеремић је навео искуство Словеније,. Он је нагласио да се удруживањем малих медија много једноставније могу остваривати разни пројекти финасирања и предложио као могућност обједињавање свих сеоских редакција у једну много снажнију и организованију и поновио да је и у том смеру УНС спреман да помогне, али да одлуку о томе доносе сами медији.

Слушајући искуства присутних представника локалних новина "Наше Новине" и "Ренаштереа" из Банатског Новог Села, "Ивановачки Добошар" из Иванова, "Доловца" и радија "Јуке боx" из Долова и часописа "21 век" из Панчева, потпредседник УНС-а је понудио и сарадњу у области едукације младих новинара, а као интересантно искуство у том смеру је истакнута пракса радија "Џу бокс" из Долова, где ученици Основне школе стичу своја прва новинарска искуства.

Јадан од закључака овог округлог стола је да ће се новинари из малих локалних медија поново састати већ крајем фебруара и проширити теме разговора у циљу проналажања погодног модела за њихов даљи опстанак и сарадњу.

М.В.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси