Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Веран Матић: Комсија подржава правосуђе у процесу оптуженима за убиство Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 04. 2016.

Извор: УНС

Веран Матић: Комсија подржава правосуђе у процесу оптуженима за убиство Ћурувије

“Комисија за истраживање убистава новинара изражава подршку начину на који правосудни органи воде судски процес оптуженима за убиство Славка Ћурувије”, изјавио је данас Удружењу новинара Србије (УНС) председник Комисије за истраживање убистава новинара Веран Матић поводом 17. годишњице убиства новинара Славка Ћурувије.

“Не мешајући се у независни рад и подржавајући независност правосуђа, Комисија ће у оквирима својих законских могућности покушати да, у сарадњи са надлежним органима, обезбеди техничке предуслове за ефикасније вођење судског поступка, односно да се у складу са великим бројем сведока које треба саслушати обезбеде технички услови за одржавање већег броја главних претреса”, рекао је Матић УНС-у.

Он је додао да “поводом новинских текстова о могућим притисцима на сведоке од стране бивших припадника Службе државне безбедности, Комисија очекује да суд и тужилаштво предузму законске мере из своје надлежности и спрече све врсте утицаја и притисака на сведоке”.

“Комисија очекује од надлежих државних органа интензивније активности у потрази за оптуженим Мирославом Кураком који се налази у бекству, како би се спречила могућност утицаја на сведоке од стране овог оптуженог и његовог окружења, и тиме пружила могућност правосудним органима  да потпуно и правилно утврде све чињенице”, рекао је Матић.

Он је истакао да ће се “размотрити и могућности да се утврђивање места боравка и кретања оптуженог који је у бекству организује и уз помоћ новинарске солидарности, преко сарадње новинарских удружења и новинара истраживача, као и преко међународних организација које су пред себе високо поставиле питање некажњивости убистава новинара и насиља над новинарима”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси