Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Генерални штрајк запослених у Тимочкој телевизији и радију 14. априла
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

04. 04. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Генерални штрајк запослених у Тимочкој телевизији и радију 14. априла

„С обзиром на то да није испуњен ниједан од наших захтева, односно до понедељка, 4. априла до 12 сати, нису исплаћене заостале зараде за прошлу годину, а динамика исплате осталих зарада није усклађена, приморани смо да ступимо у генерални штрајк уз поштовање минимума процеса рада у складу са законом“, рекли су Удружењу новинара Србије (УНС) запослени у Тимочкој телевизији и радију.

 


Подсећамо, осамнаест од 28 запослених у Тимочкој телевизији и радију одржало је данас од 12 до 13 сати штрајк упозорења због неисплаћених зарада. Генерални штрајк почеће 14. априла од 15 сати.

Удружење новинара Србије (УНС) навело је да сматра оправданим и да подржава штрајк запослених у Тимочкој телевизији и тражило од власника да запосленима исплати заостале зараде.

Како је УНС-у рекао новинар Тимочке телевизије Никола Павловић, запосленима нису исплаћене зараде за 4 и по месеца.

„Последњу плату, за први део новембра, добили смо 31. децембра. Дугују нам 4 и по зараде, остали смо без динара“, каже Павловић.

Он истиче да су запослени још у петак, 1. априла, обавестили директора Тимочке телевизије Горана Станкова да ће, уколико им до данас у 12 сати не буду исплаћене бар заостале зараде за 2015. годину, ступити у штрајк упозорења, али да им директор није одговорио.

„Од петка до данас нико нам се није јавио. Станков је добио упозорење, али се о њега оглушио. Зато смо билли принуђени да, у складу са законом, прекинемо програм на сат времена. Пошто ни након тога нисмо добили одговор, ступамо у генерални штрајк уз поштовање минимума процеса рада, како то прописује закон“, рекао је Станков.

Тимочку телевизију у фебруару 2010. године купио је естрадни менаџер Саша Мирковић, власник фирме Беотон Р. Ова фирма купила је у септембру прошле године и дневни лист „Спорт“ чији су запослени такође због кашњења у исплатама зарада јавно протестовали. Однедавно је у просторијама „Борбе“ где се налази и редакција „Моје ТВ“ чији је Мирковић такође власник седиште нових дневних новина „Српски телеграф“.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

04.04.

2016.

Saša Todorović [нерегистровани] у 17:40

Podrška kolegama

Tako poznato...2010. godina: https://knjazpress.files.wordpress.com/2015/08/rtv-vg4-novosti.jpg

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси