Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Одржана трибина у Сремској Митровици "Електронски пирати, немоћ или немар државе"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

11. 12. 2009.

Одржана трибина у Сремској Митровици "Електронски пирати, немоћ или немар државе"

На малој сцени Позоришта Добрица Милутиновић, у Сремској Митровици синоћ је одржана трибина под називом "Електронски пирати, немоћ или немар државе".



Трибину је организоволо Удружење новинара Србије, а поред представника Удружења и представника неколико радио станица са подручја Војводине и Мачве, на ову тему говорили су и надлежни из Републичке радиодифузне агенције. Представници агенције су на трибини одговарали на питања учесника и навели са чим се суочавају када решавају проблем нелегалних радио емитера у Србији.

Наиме, према речима надлежних из Републичке радиодифузне агенције, они имају право издавања забране рада нелегалних радио станица, односно правних лица, али немају право одузимања имовине и средстава за рад тих лица.

На трибини је истакнута могућност примене Кривичног законика члана 149 став 2, на основу кога се може поднети кривична пријава против радио станица, које емитују програм без дозволе за рад.

Проблем са електронским пиратима има и Сремска Митровица у којој радио станица "Делфин" нелегално емитује програм, а којој је Републичка агенција за телекомуникације (РАТЕЛ) издала решење о забрани рада.

Решење је током јучерашњег дана објављено на сајту Републичке агенције за телекомуникације.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси