Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Дража Петровић: Трудићу се да побољшам имиџ "Данаса", уређивачку концепцију нећу мењати
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

28. 03. 2016.

Аутор: С. Ш. Извор: УНС

Дража Петровић: Трудићу се да побољшам имиџ "Данаса", уређивачку концепцију нећу мењати

„Потрудићу се да радим на имиџу листа, али и даље ће остати иста уређивачка политика коју карактерише критика власти, праве и проверене информацијe“, рекао је УНС-у Дража Петровић који ће од 4. априла преузети функцију главног уредника „Данаса“. Досадашњи главни уредник "Данаса" Зоран Пановић разрешен је са те функције на Скупштини акционара која је била пре неколико дана. Ову вест данас је на колегијуму саопштио Пановић.

 

Он је УНС-у рекао да не зна разлоге смене и да је то познато само Скупштини акционара која се одлучила да постави колумнисту Дражу Петровића за новог главног уредника.

„Најнормалније се осећам поводом ове одлуке, наставићу да пишем колумну за 'Данас'“, додао је Пановић.

Дража Петровић рекао је УНС-у да ће „покушати да се снађе на новој функцији, али ако му не буде ишло да ће се повући“. Он ће наставити да пише колумне за Недељник и Н1 што је и до сада чинио.

Подсетимо, „Данас“ су основали средином 1997. године новинари тадашњег листа „Наша борба“.

 „Данас“ је стекао репутацију једног од ретких дневних листова у Србији који није, у сврху повећања тиража, користио методе жуте штампе. На место главног уредника „Данаса“ Пановић је дошао пре седам година, а у редакцији је од самог оснивања.

Драгољуб Дража Петровић у каријери је радио за више листова, почевиши од "Борбе", "Наше борбе" до "Гласа јавности". У "Данасу" је као новинар и уредник од 2009. године. 

Коментари (4)

Остави коментар
пон

28.03.

2016.

Слободан Ћук [нерегистровани] у 22:53

ДОЧЕКАО!

Дочекао Драгољуб, да постане Дража!

Одговори
пон

28.03.

2016.

коста [нерегистровани] у 20:03

кретање

Нека их срећа прати - обојицу.

Одговори
пон

28.03.

2016.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 17:42

Браво

Е, сада је са Дансом готово. Можда је престао да псује као када је раније писао за разне листове. Друго, умало да заборавим, нисте господо обавијестили ко је Дража Петровић. Такав не постоји, а није лијепо обмањивати јавност. Сигуран сам да му није право име Дража иако се многи Драгољуби и Драгослави у Србији воле да назову Дража. Е, јадни Чича, преврће се у гробу од данашњих Дража. Но, било како било, надам се да ће Дража (с обзиром на то бреме које носи тим надимком) укинути колумну извјесног псовача и лумпкњижевника који воли да псује даме и да их назива најцрњим именима. Сећам се да је посебно псовао и најцрњим речима окрактерисао госпођу Смајловић.

Одговори
пон

28.03.

2016.

anonymous [нерегистровани] у 17:30

SVE JE JASNO

Kome nije, bar novinarima, jasno šta se dodađa sa "Danasom". Presahle su jasle, tiraž je na najnižim granama. List nije loš, ali čitalaca takve provinijencije nema dovoljno u Srbiji da izdržavaju golemu redakciju. Smena Panovića je jedan od koraka ka bankrotstvu. Vrcavi Draža nema glodursko, ni približno, znanje da pokrene zarđalu mašineriju. A čudi što u tekstu, gde se navodi u kojim je redakcijama sve radio, nema "Kurira" u kome se posebno "proslavio" - to valjda tabloidno iskustvo ne pomaže u novoj, prvoj takve vrste, njegovoj fotelji.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси