Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Инцидент у дописништву РТС-а у Чачку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

17. 03. 2016.

Аутор: К. К. Извор: УНС

Инцидент у дописништву РТС-а у Чачку

Како Удружење новинара Србије (УНС) сазнаје од дописнице Радио-телевизије Србије (РТС) из Чачка Силвије Пашајлић, непознати мушкарац данас је ушао у просторије дописништва Јавног сервиса и вербално и физички насрнуо на запослене „љут због тога што мора да плаћа претплату“.

„Колеге сниматељи и ја смо излазили из зграде јер је ускоро требало да се укључимо у емисију 'Ово је Србија' када је пришао старији мушкарац и захтевао да му дамо Захтев за ослобађање од плаћања претплате за Јавни медијски сервис. Рекли смо му да уђе у зграду и да ће од колега добити обрасце, а он је почео да псује и виче на нас. Потом је ушао у просторије дописништва и тамо наставио да вређа колеге. На крају је насрнуо је на колегу монтажера“, рекла је УНС-у Силвија Пашајлић и додала да је непознати мушкарац након тога напустио дописништво.

Она напомиње да људи често долазе у дописништво где се могу преузети обрасци за ослобађање од плаћања ТВ претплате, али да се овакав инцидент до сада није десио.

„Ми се увек трудимо да према свима будемо љубазни, објаснимо им зашто треба плаћати претплату и никада нисмо имали оваквих проблема“, истиче Пашајлић.

Полиција тренутно у просторијама дописништва РТС-а у Чачку врши увиђај.

Силвија Пашајлић истакла је за УНС да нико од њених колега не познаје нападача, а да ће полиција покушати да га препозна помоћу камера за видео надзор.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси