Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Новинари Златко Митић и Светлана Стојичић победници трке „Прес рели Србија“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

12. 03. 2016.

Аутор: С. Ш. Извор: УНС

Новинари Златко Митић и Светлана Стојичић победници трке „Прес рели Србија“

Новинари Златко Митић и Светлана Стојичић победници су традиционална трке "Прес рели Србиjа" која je данас одржана на Београдском саjму у организацији Ауто прес клуба Удружења новинара Србије (УНС) и Београдског сајма. Ове године, на новинарском релију су први пут учестовале и особе са инвалидитетом. Рели се традиционално организује уочи Салона аутомобила у Београду.

Такмичари су били подељени у групе: новинари, спортисти, особе са инвалидитетом и старовременски аутомобили (старији од 30 година), а свака група такмичила се у две категорије: до 1200 и више од 1200 кубика.

 

У новинарској категорији до 1200 кубика прво место је освојио новинар сајта Нет ауто Златко Митић, другопласирани је био Велимир Рогулић из Фокус аута, а треће место је заузео главни уредник Илустроване политике Александар Гајовић. Победник  новинарској категорији изнад 1200 кубика је новинарка Ауто спринта Светлана Стојичић, другопласирани је новинар продукције Академац плус Алекса Марић, док је трће место освојила новинарка Ауто спринта Бјанка Острогонац.

Особе са инвалидитетом су се такмичиле само у категорији изнад 1200 кубика. Прво место освојио је Микица Будимировић,  други је био Бојан Милутиновић, а трећи Младен Врцељ. У првој категорији спортских возача, првопласирани спортски возач био је Милош Спасојевић, други  Драган Филиповић, а трећи Радослав Јовић. У категорији спортских возача у аутомобилима јачим од 1200 кубика победио је Игор Милојевић, други је био Радивој Јовановић, а трећи Никола Глигорић.

У категорији старовременских аутомобила ниће кубикаже први је био Димитрије Илић, други Далибор Ружић, а трећи Иван Марков. Прво место у категорији јачих старовременских аутомобила заузео је  Милош Бркић, други је био Новица Димитровски, а трећи Ђорђе Михаиловић. 

На отварању „Прес рели Србија“ били су министар за рад, социјална и борачка питања Александар Вулин, генерални секретар УНС-а Нино Брајовић, председник Aуто-мото савеза Србиjе Mирко Бутулиjа и директор Салона аутомобила Зоран Лупшић.

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Aлександар Вулин захвалио се организаторима што су особама са инвалидитетом, коjи су у трци учествовали у прилагођеним аутомобилима, омогућили да покажу како се бори, живи, такмичи и побеђуjе оно што свима делуjе несавладиво. 

Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић рекао је да УНС негује социјалну одговорност и да се данас у исто време  у Прес центру УНС-а уручују дипломе за 11 полазника са инвалидитетом Школе веб новинарства.

Новинари овим релијем популаришу саобраћајно-техничку културу, познавање  саобраћајних прописа и организовано дружење новинара-аутомобилиста. 

 

Фото: УНС

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси