Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Претресан стан Љиљане Булатовић-Медић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 12. 2009.

Претресан стан Љиљане Булатовић-Медић

Новинар и публициста Љиљана Булатовић-Медић обавестила је УНС да су специјалне јединице Управе криминалистичке полиције МУП Србије, по налогу Већа за ратне злочине Окружног суда у Београду током викенда претресале њен стан. У оквиру акције трагања за јатацима Ратка Младића, полиција је запленила део документације Љиљане Булатовић-Медић и њеног супруга.

У писму УНС-у, Булатовић-Медић тврди да су полицајци пописали и привремено одузели "моју и супругову радну и личну, породичну документацију, која сеже још из времена најраније младости и 60-их година, када сам почела свој радни и политички век". Госпођа Булатовић-Медић тврди да су заплењени и њихови мобилни телефони и телефонски именици, што сматра "претњом слободи мог изражавања и мишљења".

"Из мога стана заплењено је десет великих картонских кутија видеокасета, фотографија, књига, новина, докумената – на преглед у МУП Србије... Чак и лична медицинска и радна документација мога супруга, који је дијабетичар, под инсулином. Упозоравам да је одузимањем мојих новинарских записа и истраживања угрожен први новинарски закон – заштита извора информисања!
Што се тиче генерала Ратка Младића, све моје активности, моји ставови и сазнања били су апсолутно јавни и налазе се у мојим књигама", каже госпођа Булатовић-Медић. Она додаје да су јој "службена лица показала наредбу да обаве претрес”.

''У циљу проналажења Ратка Младића, као и трагова, фотографија, предмета, списа или исправа, који упућују на боравак лица на наведеној адреси, те ако се у току претреса пронађу рачунари или друге електронске меморије за чување података, да се привремено одузму ради увида и копирања садржаја''.

Љиљана Булатовић је категорична да не зна где се налази Ратко Младић, и уверена је да је то јасно и налогодавцима акције претреса њеног стана, у које убраја Расима Љајића и Владимира Вукчевића. Напомиње и да је делу претреса присуствовао и адвокат Горан Петронијевић.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси