Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Пет додатака „Сремских новина“ бесплатно за сваку сеоску кућу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

26. 02. 2016.

Аутор: Живан Неговановић Извор: УНС

Пет додатака „Сремских новина“ бесплатно за сваку сеоску кућу

Током ове године, једном у два месеца, свако домаћинство у селима на подручју Сремске Митровице добијаће бесплатно по примерак додатка „Сремских новина“ посвећен информацијама које су важне људима који живе у сеоским срединама. „Фрушкогорац“, „Мачва“, „Легет“, „Граничар“ и „Лаћарак“ називи су додатака - новина које ће, уз новинаре „Сремских“, припремати и велики број сарадника.

 

Током ове седмице, први број сваког додатка подељен је сеоским домаћинствима, а припрема се и други број.

Уз основно издање, „Сремске новине“ од октобра 2012. издају и „Сремску пољопривреду“, сваке године објављују и више специјализованих додатака, па се може поставити питање: зашто још пет посебих додатака, на неки начин, пет нових новина?

Пошли смо од чињенице да у 25 сеоских насеља, у око 15.500 домаћинстава, живи више од половине становника градског подручја Сремске Митровице.

Без обзира да ли је реч о већем или мањем селу, догађаји и проблеми у овим срединама заслужују да се о њима пише у новинама, али често такве информације, у конкуренцији значајнијих тема на нивоу Срема, не пронађу место на страницама нашег основног издања. Зато су „Сремске новине“ отишле корак даље прихватајући концепт који се увелико примењује у развијенијим државама: новинари и новине долазе читаоцу на кућни праг, у сваку кућу, у свако домаћинство.

Нисмо измишљали ништа ново, само смо применили „рецепте“ колега из Словеније где регионални листови, попут „Сремских новина“, имају и по двадесетак додатака – новина посвећених искључиво догађајајима у сеоским срединама које, истина, због њихове одмакле децентрализације, имају и статусе општина.

Комунални проблеми, здравствена заштита, водоснабдевање, јавни превоз, рад спортских клубова, удружења жена и ловаца, како живе и раде наши пољопривредници на селу, културни живот, разлике између услова живота у граду и конкретној сеоској средини, све су то теме којима ће се бавити ове својеврсне сеоске новине.

Три од пет наших нових новина за сваку сеоску кућу, излазиће на 32 стране јер о селу се мора и има шта писати. И већ изузетно добар пријем нашег првог броја, потврдио је оправданост идеје да свако сеоско домаћинство добије новине у којима ће, уз најважније информације из градских власти, највећи простор бити посвећен информацијама о животу, догађајима и занимљивим људима из наших села.

Село је било и остало непресушан извор догађаја, а кроз пет својих нових додатака „Сремске“ ће их (са)чувати од заборава. Усталом, чувајући истину, сремско село и сремску историју, „Сремске новине“ су већ 55 година један од лидера међу регионалним листовима у Србији.

Живан Неговановић

главни и одговорни уредник јавних гласила у издању „Сремских новина“

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси