Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  Изложба фотографија Зорана Раша „Колорисани портрети“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

07. 12. 2009.

Изложба фотографија Зорана Раша „Колорисани портрети“

У галерији „Прогрес“, Кнез Михаилова 27, данас у 19 сати отвара се изложба фотографија Зорана Раша, фоторепортера у дневном листу „Блиц“, под називом „Колорисани портрети“.


Биће изложено тридесет портрета наших уметника различитих профила обрађених у фотошопу.

Избор фотографија за ову изложбу начињен је увидом у обимну продукцију портрета насталу током двадесет година дуге каријере Зорана Раша као фоторепортера у низу наших дневних листова, недељника и месечника. Аутор пројекта (изложбе, поставке и каталога) је Милена Марјановић, новинар и ликовни критичар у „Блицу“, преводилац и члан АИЦА (Association Internationale des critiques d`art).

Изложба је отворена до 13. децембра.

Биографија Зорана Раша

Зоран Раш је рођен 1956. године у Београду. Завршио је XИ београдску гимназију, средњу графичку школу и студирао на Економском факултету у Београду. Средином студија почео је да ради као сарадник листа „Спорт“, а 1981. године постао члан Фото/кино савеза Србије.

У професионалне воде фотографије упловио је 1989. када се запослио као фоторепортер у листу „Борба“. Потом је радио у „Недељном телеграфу“, „Гласу“, као уредник фотографије у „Репортеру“, заменик уредника фотографије у „Вестима“, а сада је фоторепортер у „Блицу“.

Сарађивао је са многим агенцијама, Ројтерс, АП, ЕПА... Његове фотографије су објављиване у великом броју светских и домаћих листова као што су „Сандеј тајмс“, „Статус“,„Време“, „Нин“, „Јефимија“, „Дама“, „Профил“...

Поред штампаних медија, Рашове фотографије су коришћене за документране филмове, о 9. марту 1991. и о страдању генерала Владе Трифуновића. Оне се налазе и на насловним станама књига „Он, она и ми“ Славољуба Ђукића, и „Лајковачка пруга“ Радован Марковића Белог. Упоредо са новинском фотографијом бавио се и рекламном, модном и примењеном фотографијом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси