Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  УНС постхумно доделио плакету за 50 година чланства колеги Живораду Жики Вучићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

10. 02. 2016.

Извор: УНС

УНС постхумно доделио плакету за 50 година чланства колеги Живораду Жики Вучићу

Удружење новинара Србије (УНС) доделило је данас постхумно плакету за 50 година чланства доајену новинске фотографије и фоторепортеру Танјуга Живораду Вучићу. Плакету је у име УНС-а Вучићевом сину Горану током данашње комеморације у УНС-у уручила председница Клуба новинара ветерана Босиљка Јелић.

Генерални скеретар УНС-а подсетио је колеге на Вучићеву каријеру и истакао да је он био узор и омиљен колега у Танјугу.

Брајовић је додао да је Вучић члан УНС-а постао пре више од 50 година и да му се доделом плакете УНС захваљује на привржености и оданости еснафској организацији.

Горан Вучић захвалио је УНС-у и рекао да је срећан што је његовом оцу додељено ово признање, као и да зна да би и он био пресрећан да је дочекао да је добије.

Живорад Вучић преминуо је 28. новембра у Београду, у 94. години.

Рођен је 1922. у Перишу код Сврљига. У Нишу је, у студију Јове Илића, учио фотографију. Завршио је две године Трговачке школе. Испит за помоћника фотографије положио је 1937. године. Радио је у нишким студијима  “Фото Ера” и “Фото Ана”, где је стекао звање мајстора фотографије.

За време Другог светског рата био је у заробљеништву. Након тога радио је у студију “Фото Симић”. Од 1949. године радио је у Танјугу где проводи наредних 40 година.

Више од 27 година пратио је Јосипа Броза Тита на путовањима и пријемима. Обишао је 62 земље света бележећи најважније догађаје које је Танјуг прослеђивао листовима у земљи и иностранству.

Половином марта ове године организована је изложба “Живорад Вучић – сведок времена“.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси