Насловна  |  Актуелно  |  УНС вести  |  РЕМ продужио дозволе за емитовање РТВ Бор и РТВ Врање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

УНС вести

31. 12. 2015.

Извор: УНС

РЕМ продужио дозволе за емитовање РТВ Бор и РТВ Врање

На јучерашњој ванредној седници Савета Регулаторног тела за електронске медије поништена су првобитна решења овог тела о одбијању захтева за продужење важења дозволе за емитовање програма Радио телевизији Врање и јавном предузећу „Штампа, радио и филм“ из Бора – РТВ Бор. Како се наводи на сајту Регулаторног тела за електронске медије, овим медијским кућама дозволе су продужене на још осам година.

„Оваква одлука је донета након обавештења Агенције за приватизацију да ће се поступак приватизације за 20 јавних медијских предузећа наставити поделом акција запосленима“, наводе у РЕМ-у.

Како за УНС каже директор Регионалне Телевизије Бор, овакво решење донето је након великог ангажовања руководстава РТВ Бор и РТВ Врање.

„Након што смо добили прво решење РЕМ-а у ком нас обавештавају да нам није продужена дозвола јер је Агенција за приватизацију овом телу упутила допис у ком се наводи да је за наше медијске куће обустављена приватизација, уместо да се наставља преносом капитала без накнаде на запослене, руководства наше и РТВ Врање су се максимално ангажовала како не бисмо туђом грешком остали без дозволе. Организовали смо састанке са РЕМ-ом, Агенцијом за приватизацију, писали дописе и на крају је Агенција послала РЕМ-у исправан допис у ком је наведено да нам није обустављена приватизација, већ да се она наставља преносом капитала“, рекао је Нововић.

Директор РТВ Врање Нинослав Смиљковић рекао је за УНС да су у овој телевизији „срећни и задовољни јер је неправда која је овим телевизијама учињена пре десетак дана, исправљена“.

„Ово је било једино логично и могуће решење. На време смо предали захтев за продужење дозволе, али смо грешком Агенције за приватизацију били одбијени. Сада је Агенција признала и исправила грешку, а ми очекујемо да исто тако призна и грешку у тумачењу закона и што пре донесе ново решење ком ће омогућити запосленима у медијима да добију бесплатне уделе, како је то предвиђено Законом о јавном информисању и медијима“ , рекао је Смиљковић.

Коментари (1)

Остави коментар
суб

09.01.

2016.

Dejan r. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 12:48

Gde su nove dozvole za TV Vranje i TV Bor?

Iako u poslednjoj vesti/saopstenju R(T)EM-a od 30. dececemba 2015. stoji: PRODUŽENE DOZVOLE televiziji VRANJE i televiziji BOR (http://www.rra.org.rs/latinica/news/article/produzene-dozvole-televiziji-vranje-i-televiziji-bor), te dozvole se ne mogu naci ni u starom Registru dozvola za regionalno pokrivanje (http://www.rra.org.rs/pages/browse_permits/latinica/regional), ni u novom Registru dozvola izdatih na javnom konkursu (http://www.rra.org.rs/uploads/useruploads/PDF/01-Registar-medijskih-usluga-zemaljsko.pdf). Gde su dozvole za TV Vranje i TV Bor?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси